Tedd meg az első lépést a profi karrier és a mindennapi sikerek felé!
február 8, 2016
„… a lényeg az, hogy BME-s legyek” – sok ezren érdeklődnek képzéseink iránt
február 11, 2016

Jótékony hallgatók – együtt a beteg gyerekekért

A GTKHK képviselői a Heim Pál Gyermekkórházban gyógyuló beteg gyerekeknek adták át a hallgatók – nem csak karácsonyi – ajándékait

Fából vaskarika projekt a műegyetemisták karácsonyi egyedi ötleteként valósult meg decemberben, és folytatódott februárban. Ennek keretében minden kar megalkotta a rá legjellemzőbb karácsonyfát. A gazdaságisok akár pénzt, vagy bármilyen mikroökonómiai függvényt is lógathattak volna a fára odaillő díszként, de mégsem ezt tették. Úgy gondolták, a jótékony gondolkodás és a törődés jobban jellemezi őket – a saját karácsonyfájukat plüssfigurákból építették fel. A díszítéskor azonban arra is gondoltak, mi lesz a plüssállatokkal, ha le kell bontani a dekorációt.
Februárban a Hallgatói Képviselet több tagja együttesen látogatta meg a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályát, ahol a főorvos és a kórházi munkatársak szeretettel fogadták a villámlátogatásba érkező hallgatókat. Az ajándékokat a HK képviselői az éppen vizsgálaton lévő gyerekek ágyára tették, remélve, a kórházi dolgozók átadják az üzeneteket. Voltak olyan beteg gyerekek is – szerencsére sokan nem súlyos állapotban –, akikkel személyesen is találkozhattak az egyetemisták, és egy rövid beszélgetés keretében adták át egykori kedvenc játékaikat.