Azokat várjuk, akik úgy érzik, ez épp nekik való
január 28, 2016
Jótékony hallgatók – együtt a beteg gyerekekért
február 8, 2016

Tedd meg az első lépést a profi karrier és a mindennapi sikerek felé!

Alap- és mesterszakon is vár az egyik legrégebbi és legtekintélyesebb magyar egyetem friss és kreatív kommunikáció- és médiatudományi képzése, a BME KomMédia. Szakmai profizmus, készségfejlesztés és sokoldalú karrierlehetőségek, most egyedülálló Ösztöndíj Programmal – ne hagyd ki a lehetőséget!

2008-ban a Starbucks válságba került, meggyengültek a piaci pozíciói. Ekkor Howard Schultz, a cég alapítója úgy döntött, felrázza és visszatereli a vállalatot a növekedés útjára. A tervének a középpontjában nem állt más – írja a Harvard Business Review –, mint a kommunikáció. Schultz minden szervezeti szinten újraformálta az alkalmazottak közötti kommunikációt, nem beszélve a márkáról, amely vonzóbbá vált a fogyasztók számára, mint bármikor korábban.

A Starbucks sikere – ahogy rengeteg márkáé az Apple-től a H&M-en és a Műegyetemhez is kötődő Prezin keresztül a Coca-Coláig – jelentős részben a gondosan megtervezett vállalati és márkakommunikációnak köszönhető. Ha a legjobbaktól tanulsz professzionális kommunikációs módszereket és tudatos médiahasználatot, akkor olyan egyedülálló készséget fogsz birtokolni, amely nem csak a kommunikációs és médiaipar rengeteg területén indíthatja el a karriered, hanem a mindennapi és üzleti életben is sikeresebbé tehet.

KomMedia_Barna_Emilia

Barna Emília, egyetemi adjunktus – Népszerű kultúra

Okosváros + Street fashion + Instagram = KomMédia

Különösen fontos ez egy olyan világban, ahol mindenkinek a zsebében lapul egy kommunikációs eszköz. A BME KomMédián a hallgatók által rendszeresen az egyetem legjobb oktatói közé szavazott tanároktól és gyakorlati szakemberektől kaphatod meg a legfrissebb tudást, amivel a saját céljaid szolgálatába állíthatod a digitális világ által kínált lehetőségeket.

Nézd meg, mit tudsz kihozni magadból a BME KomMédia alapképzésével, ami három év alatt felkészít a továbblépésre vagy az első munkahelyedre. Három specializáció segítségével (Nemzetközi és üzleti kommunikáció, Vizuális kommunikáció, Tartalomfejlesztés és médiapiac) tanulhatsz magyarul és angolul arról, hogyan legyél te a legmeggyőzőbb tárgyalópartner, hogyan használd hatékonyan a közösségi médiát, vagy éppen hogyan izgulj kevésbé nyilvános szereplések előtt.

Újdonság alapszakunkon az angol nyelvi kínálat, amely a hagyományos (egyébként a BME hallgatói számára több féléven keresztül ingyenesen igénybe vehető) idegen nyelvi kurzusokon kívül kötelező tárgyaink egy részének angol nyelven történő hallgatási lehetőségét is jelenti. A szaktárgyak előkészítéseként hallgatható az English for Economic and Social Sciences tantárgy, amely kifejezetten a szakmai angol nyelvi tanulmányok folytatására készít fel. Ezután következnek az angol nyelven is hallgatható tárgyink: a kommunikációelméletek, a társadalomtudomány kutatásmódszertan, a pszichológia, a szociológia, a filozófia vagy az üzleti jog. A képzés utolsó féléveiben az English for Business and Communication I és II tárgyak már a felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, a szakmai tantárgyaikat korábban angolul teljesítő hallgatók nyelvi fejlesztését célozzák.

KomMedia_hallgatok_Auguszt_Gabriella

Auguszt Gabriella, egyetemi hallgató

A BME KomMédia mesterképzése két év alatt szakembert farag belőled a választott területeden, segít megtalálni a hozzád legjobban passzoló munkahelyet. Három specializáció (Kommunikációtervező, Digitális média, Kulturális terek) segít abban, hogy otthonosan mozogj a kreatív iparágakban, a közösségi médiában vagy éppen a legújabb technológiai trendekben. Multinacionális cégeknél, startupoknál, a médiában vagy ügynökségeknél is folytathatod, amit nálunk elkezdtél. És azt mondtuk már, hogy a Műegyetemen van Magyarország első kommunikációs szakkollégiuma, a KommON Kommunikációs Szakkollégium,  ahol közvetlen kapcsolatba kerülhetsz a szakma legjobbjaival?

BME GTK 400+ Ösztöndíj Program

400 plusz logoA BME KomMédia alapszakos hallgatók számára nyitott a BME GTK 400+ Ösztöndíj Program, akár önköltséges, akár államilag támogatott formájú tanulmányok esetén. Az Ösztöndíjprogramban résztvevők félévente akár 180 ezer Ft támogatást kaphatnak, a belépés elsődleges feltétele önköltséges hallgatók esetén a legalább 400 felvételi pont (államilag támogatott hallgatóknál 460), de akár későbbi félévekben is csatlakozhatnak az egyetemi tanulmányaik során kiemelkedően teljesítők.
További részletek erről ide kattintva olvashatók.

KomMedia_Lang_Benedek

Láng Benedek egyetemi tanár – Kommunikációs készségfejlesztés

Nyelvtudás + Sport + Ösztöndíj = BME GTK + KomMédia

Ha a BME KomMédiát választod, készülj fel a többi műegyetemi kiváltságra: a város legszebb egyetemi kampuszára, a vezető idegen nyelvi központra, ahol ingyen tanulhatsz és szerezhetsz nyelvvizsgát, és a vadonatúj sportközpontra, ahol akár minden nap kipróbálhatsz valami újdonságot. És ne feledd: a BME GTK egyedülálló 400+Ösztöndíj Programmal támogatja az alapszakos tanulmányaid – nézz körül nálunk!