World FinTech Festival 2021
október 28, 2021
Szabvál ajánló: Pozitív pszichológia és önfejlesztés
november 4, 2021

Magyar Tudomány Ünnepe – 2021

A Magyar Tudományos Akadémia idén is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepe (MTÜ) eseménysorozatot, melynek mottója: „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”.

A rendezvényhez Karunkról az Idegen Nyelvi Központ valamint a Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék csatlakozott.

Fenntartható digitalizáció? Nyereségek és veszteségek – Szaknyelvoktatás és -kutatás változó környezetben

A konferencia a Szaknyelvoktatók- és Kutatók Országos Egyesületének éves konferenciája – amelynek titkársági feladatait a BME GTK Idegen Nyelvi Központja látja el. Idén a Debreceni Egyetem Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézete a fő szervező. A fókuszban a digitalizációnak a szaknyelvoktatásra és -kutatásra gyakorolt rövid és hosszú távú hatása áll. A plenáris előadások és az öt szekcióban (digitalizáció, interkulturális kommunikáció, labour market needs, módszertan, CLIL) folyó műhelymunka mellett egy könyvbemutató és egy szakmai kerekasztal is helyet kap a konferencián. A konferencia angol és magyar nyelvű. Az előadások lektorált tanulmányok formájában való megjelentetésére a Porta Lingua 2022 online folyóiratban biztosítanak lehetőséget.

Időpont: 2021. november 5. (péntek) – online esemény

További információ:

http://szokoe.hu/konferenciak

https://tudprog.bme.hu/tudunnep/2021/about/