Frissítés! Koronavírus tájékoztató
július 13, 2021
Nemzetközi diplomaátadó ünnepség 
július 27, 2021

MNB-BME kiváló szakdolgozat és diplomamunka kiválósági ösztöndíj – eredmények

Sikeresen lezárult a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére az MNB és a BME GTK együttműködésében kiírt kiváló szakdolgozat és diplomamunka kiválósági ösztöndíj pályázat. Ennek során olyan szakdolgozatot, diplomamunkát vártak az Egyetem hallgatóitól és belső konzulenseitől, amelyek

  • közvetlenül kapcsolódnak a BME és az MNB együttműködését érintő témakörökhöz (digitalizáció, mesterséges intelligencia és adatkorszak; vagy zöld pénzügyek, zöld gazdaság)
  • közvetlenül kapcsolódnak az MNB alaptevékenységéhez.

Karunk hallgatói nívós helyezéseket értek el: négy első, egy második, két harmadik és két különdíjat nyertek szakdolgozatukkal vagy diplomamunkájukkal.

Ezúton is gratulálunk az eredményekhez!

Pályázó TémakategóriaDolgozat címeKonzulens Helyezés
Hartl KatalinDigitalizáció, mesterséges intelligencia és adatkorszakTöbbszintű szolgáltatások vevőközpontú tervezése napjainkbanDanó Györgyi1.
Juhász Péter LászlóDigitalizáció, mesterséges intelligencia és adatkorszakWhat Makes a Meme Viral?Molontay Roland1.
Kispál DénesDigitalizáció, mesterséges intelligencia és adatkorszakTechnológiai innováció egy magyar kereskedelmi banknálKovács Istvánkülöndíj
Papp GergelyKözevetlenül kapcsolódik az MNB alaptevékenységhezA monetáris politikai szabályok elmélete és gyakorlati alkalmazásuk példáidr. Novák Zsuzsanna1.
Kertai ÁdámZöld pénzügyek, zöld gazdaságEnvironmental analysis of the liberalised Hungarian rail passenger market in light of COVID-19Danó Györgyi1.
Stempler BalázsZöld pénzügyek, zöld gazdaságSmart Green Investing: How to make sustainability a more profitable choicePóra András2.
Golda ZsófiaZöld pénzügyek, zöld gazdaságFenntartható logisztikai folyamatok elemzése egy multinacionális vállalatnálTamás Alexandra3.
Szántai Dominik DánielZöld pénzügyek, zöld gazdaságKommunikációs stratégia összehasonlítása a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. esetébenDóra Tímea Beatrice3.
Horváth Rebeka DorinaZöld pénzügyek, zöld gazdaságKörnyezettudatos stratégia implementálásának lehetőségei az ESTIEM esetébenDóra Tímea Beatricekülöndíj