Eredményesen zárult a HSUP ösztöndíjprogram
július 20, 2023
EELISA Entrepreneurship School
augusztus 7, 2023

Nagy szeretettel köszöntjük leendő hallgatóinkat!

A tegnapi nap folyamán kiderültek a felvételi ponthatárok, így az is, hogy ki nyert felvételt a következő tanévre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre.

Az idei évben 5026 elsőéves hallgatót fogad az intézmény, mely az előző évhez képest, mintegy 5%-os növekedést jelent.

Szeptembertől a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon 1278 hallgató kezdheti meg tanulmányaikat, 836 fő alapszakon, 442 fő mesterszakon.

Idén magasabb átlagpontokkal kerülhettek be a felvételizők, például műszaki menedzser képzésünkre alapszakon, nappali, költségtérítéses finanszírozási formában 472 átlagpont kellett, míg nemzetközi gazdálkodás alapszakon ugyanebben a finanszírozási formában 409 átlagpont, államilag támogatott formában pedig 440 átlagpont volt szükséges. Gazdálkodási és menedzsment képzésünkön idén 330 fő kezdi meg tanulmányait. Itt az ösztöndíjas nappali képzésen 427 átlagpontra volt szükség a felvételhez.

Azok, akik most nem jutottak be egyetemünkre, ne keseredjenek el. Figyelmükbe ajánljuk a pótfelvételi lehetőségét, amelynek feltételeiről már tájékozódhatnak az oldalunkon a Felvételizőknek menüpont alatt. 

További információ a felvételi ponthatárokról:

 https://www.bme.hu/hirek/20230727/Magasabb_atlagpontszammal_es_a_tavalyinal_tobben_nyertek_felvetelt_iden_a_Muegyetemre

Gratulálunk minden sikeres felvételizőnek!