Vonattal bárhová!
július 15, 2016
Zero2Hero – Nyárvégi matematika felkészítő a BME GTK hallgatói számára
július 28, 2016

PONT Ott Partiztunk veletek!

A budapesti Pont Ott Partit tegnap az Infoparkban rendezték meg, jó szomszédok lévén a BME GTK Press csapata (Kovács Márton, Munkácsi Kristóf, Sebődi Zoltán, Turcsik Réka) is részt vett a ponthatárokat váró, gólyajelölteknek szánt eseményen.

2007 óta izgulhatják végig a leendő hallgatók a hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetését megelőző órákat a Pont Ott Partin. Ebben az évben az Infopark telt meg több ezer emberrel, akik délután 4 órától egészen hajnalig bulizhattak örömükben (vagy éppen bánatukban). A Riska nagyszínpadán DJ Juhász Laci melegítette be a tömeget, majd Dombóvári István egyetemistáknak szánt poénjain szakadt a tömeg, és az eső is. A Margaret Island koncertje nagyot szólt, ekkor már a hangulat is szinte a tetőfokára hágott. Mindeközben a szakmaiság sem maradhatott el, a Felvi Sátorban a részvevők kerekasztal beszélgetéseket és előadásokat hallgathattak többek között: karrierépítésről, nyelvtanulásról és szakképzésekről. Több egyetem és főiskola is a helyszínen képviseltette magát, és a sportkedvelők is levezethették valamilyen játékkal a feszültségüket.

gombyonmas

Végül elérkezett a várva várt pillanat, kereken 8 órakor, egy közös visszaszámlálás után megjelent az óriási kivetítőn több ezer diák sorsa. Hatalmas sikítások, ugrálások követték a felvillanó pontszámokat, közben a telefont sem tette senki a táskája mélyére, hiszen SMS formájában is folyamatosan kapták az értesítéseket a felvételizők. Az ölelések, könnyek, mosolyok áradatábana szervezők gondoskodtak az igazi fesztivál hangulatról, Deniz rappje után megérkezett a Drop the Cheese DJ párosa, majd Purebeat és DJ Dominique után DJ Juhász Laci zárta a POP-ot.

És hogy a GTK Press stábja mit csinált a programok közben? BME-s hallgató jelöltekre „vadásztak”…1benedektünde1

Benedek Tünde:

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karát jelöltem, az unokatesóm járt oda, és mondta, hogy kövessem őt, szóval így jött.” Ha nem jön közbe semmi, a gólyatáborban is részt vesz.

2rozneremese

Rozner Emese

„Pénzügy és számvitel szakra jelentkeztem a BME-n. Több okból is a BME-t választottam, úgy gondolom, elég színvonalas egyetemről van szó és elég jó híre is van, továbbá olvastam a 400+ ösztöndíjprogramról, ami szintén tetszett.”

3dugaszádám

Dugasz Ádám

„A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karára jelentkeztem, mert szeretnék hangmérnök lenni. Itt el tudnám érni, hogy mérnök is legyek, ne csak hangmester. Az unokatesóm most végezte el az alapszakot (ipari formatervezésen), neki nagyon tetszett és több ismerősöm is ajánlotta nekem ezt az egyetemet.” Eleinte az építészet érdekelte, de végül a villamosmérnökség mellett döntött.

4horvátheszter

Horváth Eszter és párja:

Mindketten a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karrára jelentkeztek mérnökinformatikus szakra és a Schönherz Kollégiumba szeretnének lakni. Eszter: „Veszprémből érkeztem, a sulinkba elég népszerű ez az egyetem, illetve a Lányok napján voltam fent és a nyílt napon. Mind a két alkalommal nagyon szimpatikus volt.”

A barátja: „Jól sikerült az érettségim, nem tartok tőle, hogy nem kerülök be. Most a POP-ra szórakozni jöttünk, megnézzük milyen, kíváncsiak voltunk.”

5faragoreka

Faragó Réka

„BME GTK gazdálkodás menedzsment szakát tettem első helyre, ezen kívül jelöltem még sulit, de csak mentőövnek. Mindenképpen a BME GTK-ra szeretnék jönni.”

6fenszki

Feninszki Dóra

“Az építészmérnöki kar miatt jelentkeztem a BME-re, ismerősök oda jártak és tetszett nekik. Ami nagyon tetszett, hogy azt hallottam, hogy azon kívül, hogy mérnöki, elég sok művészeti rész van benne, ami érdekel.”

8kissmarcell

Kis Marcell

“Gépészmérnök szeretnék lenni, nem feltétlen szeretnék külföldre menni, és itthon is rengeteg lehetősége van egy gépészmérnöknek. A BME-t hallottam a legszínvonalasabbnak ezen a téren. Azt mondják, ha valaki elvégzi itt ezt a szakot az már jelent valamit.”

kovácslevente

Kovács Levente

“Mérnökinformatikára jelentkeztem a BME-n. Egyrészt az iskola hírneve miatt, másrészt ahogy hallottam, a képzés elég erős és versenyképes itt. Plusz hallottam, hogy a gólyatáborok például elég jók.”

 

9balazsdavid

Balázs Dávid

“Kommunikáció és midatudományra szerettem volna jelentkezni, és ez megtetszett, a BME az egyik legjobb egyetem ugye, nagyon jónak számít, és nem utolsó szempont, hogy költségekben is egy túlélhető dolog. Utánanéztem a dolgoknak, jöttem nyílt napra, és az nagyon tetszett, úgyhogy úgy gondoltam ezt teszem be elsőre. Persze sok minden történhet, de hosszútávon ide, a BME-re szeretnék járni, ezt a szakot szeretném elvégezni. Apám is kommunikációs menedzser, ha ezt elvégzem, akkor kapok egy olyan fajta tudást, ami sok szempontból jó. És szeretnék a BME futsal csapatába is bekerülni, hallottam, hogy nagyon jó a csapat.”