Szélmalom, fapapucs, gyöngyhímzés – divathéten, Amszterdamban
július 15, 2016
PONT Ott Partiztunk veletek!
július 28, 2016

Vonattal bárhová!

Indulás előtt azonban érdemes néhány dolgot megnézni és megismerniTörzsök Márk, a GTK Press újságírója, a GT Times főszerkesztője ezen a nyáron a Máv-Start Zrt. külsős utasinformációs munkatársaként dolgozik. Gyakran találkozik utasokkal, köztük nagyon sok fiatallal, akik tanácstalanul állnak a menetrend táblázatok és a jegyautomaták előtt. Szerinte indulás előtt érdemes néhány dolgot megnézni és megismerni – különösen az alábbiakat ajánlja az utazni vágyók figyelmébe.

Szerencsére a dinamikusan fejlődő hazai vasúti közlekedés számos alternatívát kínál, hogy a legtöbb helyre minél gyorsabban, minél magasabb színvonalon eljussunk. A Máv-Start nem titkolt célja, hogy a legtöbb utazni vágyó a vasutat válassza, elvégre mekkora buli vonattal menni a Velencei-tóhoz vagy a Balatonra. Tavainkat, fesztiváljainkat, nagyvárosainkat ezrek közelítik meg vonatokkal hétről-hétre.

Hétvégente minden 26 éven aluli fiatalnak 33%-os kedvezményt biztosít a vasúttársaság, ezen felül számos olyan kedvezményes árú jegyet vásárolhatunk, amelyek kímélik pénztárcánkat. Amennyiben rendelkezel érvényes diákigazolvánnyal, mindenképp 50%-os jegyet vásárolj! Ha biztosan szeretnél helyet találni helyjegyes vonatokon, célszerű pár nappal korábban megváltani a jegyeket. Arról se feledkezz meg, hogy a gyorsvonatok esetén egy úgynevezett gyorsvonati pótjegyet is kell váltani (ha jegykiadó automatánál vásárolsz, automatikusan hozzáadja), amely kilóméterarányos és legfeljebb párszáz forintba kerül. Okostelefonos felhasználóként pedig néhány koppintással bármit megtudhatsz a vonatokról a Vonatinfó alkalmazáson keresztül.

02

Minden további infóért és kedvezményes ajánlatokért kattintsatok a Máv-Start oldalára!

Kellemes utazást és jó pihenést!