A GTK legérdekesebb szabadon választható tárgyai
december 27, 2018
Modul-, specializáció-, szakirányválasztás – Út a diplomához!
december 27, 2018

Szakmai fejlődés, önkéntes munka, külföld

Nemzetközi diákszervezetek a GTK-n

Amikor egyetemre jelentkezünk, sokunk fejében megfordul a gondolat, hogy mind tanulmányaink, mind a tapasztalataink és önéletrajzunk szempontjából előnyös lenne kipróbálnunk magunkat külföldön: erre adnak lehetőséget az egyetemen és karunkon tevékenykedő nemzetközi diákszervezetek. A féléves külföldi Erasmus-ösztöndíjon kívül ugyanis diákszervezeti tagként is lehetőség nyílik az utazásra.

ESTIEM

Főként mérnök- és gazdasági hallgató tagokkal rendelkező diákszervezet, amely a tagok angol nyelvi kompetenciájának és prezentációs technikájának fejlesztését tűzte ki célul magának. Ezt a célt a szervezethez csatlakozott 31 ország 80 helyi képviselete által szervezett esettanulmányi versenyek és workshopok, kurzusok, diákcserék, nemzetközi konferenciák, szemináriumok, valamint nyelvtanulási lehetőségek segítségével éri el.

AIESEC

A több mint 120 országban jelenlévő szervezet nemcsak tagjainak, hanem programjaikban résztvevőknek is lehetőséget biztosít, hogy vezetői tapasztalatot szerezzenek. A szervezet aktív tagjai önkéntes és szakmai programokat szerveznek. A jelentkezők kipróbálhatják magukat önkéntesként, ebben az esetben egy adott országban a kulturális, gazdasági, társadalmi helyzettel foglalkoznak, valamint válogathatnak a fizetett és fizetés nélküli külföldi szakmai gyakorlati programok között.

Szerző: Vörös Lilla