„A minőség mindenekelőtt!” – egy divatblogger a BME-n
július 12, 2016
Amikor kilépsz az iskolapadból…
július 14, 2016

Szerdán indít az ország legnagyobb kisfesztiválja!

Több mint 50 civil szervezet, több mint 100 kulturális program, több mint 30 képzőművész és szervezet, több mint 7 kortárs színházi előadás szerdától a Bánkitón. A rendezvény fókuszában idén a “határ” fogalma áll, amire az összes program reflektál majd.

Aki képbe akar kerülni a hazai progresszív kulturális élet összes fontos szereplőjével egy helyen, annak itt a lehetőség! A kapuk szerdán 12:00-kor nyitnak, a 0. Napon a Tilos, az Auróra és a BAR72 helyszínei indítják be a 4 napig tartó fesztivált.

 

A Közéleti_kult programok közül érdemes ellátogatni a Kisrétre, ahol minden nap gyerekprogramokkal valamint tudatos gazdálkodással kapcsolatos programok várnak, és a Színházi Sátor. A Nem – De hogy nem? c. előadás például a családon belüli erőszak és annak szomorú aktualitásaival kapcsolatos kérdéseket feszegeti. Délután lehetőség van megtekinteni a Mentőcsónak Egység – Menekülj okosan! MigrAction c. interaktív színházi társasjátékát, ami a menekültválságot dolgozza fel, vagy a Tanközlöny szerkesztőség beszélgetését, ha meg akarjuk tudni, hogyan látják a magyar oktatás helyzetét azok, akiket legjobban érint – a diákok.

Szemerey_Bence_001

A Tószínpadon Barabás Lőrinc és az iamyank live band játszanak a tóba ugrálás alá, a Színházi Sátorban Victoria Hanna (ISR) szürreális zenei világával kezdünk, majd az Északi Színpadon a Fran Palermo és Ivan & The Parazol lépnek fel Ám nem az Ivan & The Parazol az egyetlen BME-s gyökerekkel rendelkező együttes. A jelenleg energetika mérnöknek tanuló Ádám Zoltán zenekara, a hip-hopjazzelektronikát improvizációval vegyítő zïp is fellép. A formáció a KERET blog szervezte Kikeltető tehetségkutató versenyre állt össze, ahol a zsűri egy Bánkitós koncertlehetőséggel jutalmazta a srácokat.