Világjáró hallgatóink – Oroszország
július 11, 2016
Szerdán indít az ország legnagyobb kisfesztiválja!
július 12, 2016

„A minőség mindenekelőtt!” – egy divatblogger a BME-n

Manapság a divat világának meghatározó szereplőivé váltak a bloggerek. Tőlük megtudhatjuk mik a legújabb trendek, tanácsaikkal és ötleteikkel utat mutatnak, mi most „fancy” és mi „awkward”. Szabó Hédi 22 éves, kommunikáció és médiatudomány alapszakos hallgató itt a BME-n. Szabadidejében ő is a divatbloggerek táborát erősíti Lust for Luster című blogjával.

IMG_6652j_webMikor és miért kezdtél bele a blogolásba?

Szeptemberben lesz 2 éves a blog és konkrétan a fashion résszel 1 éve foglalkozom. Az egész úgy kezdődött nálam, hogy eredetileg egy körmös blogot indítottam, mert imádom a körömlakkokat, ami picit bugyután hangozhat, de valakinek azokért is rajongania kell. Vettem egy viszonylag drága és márkás körömlakkot, amit végül mégis el akartam adni, ezért Facebookon csatlakoztam egy körömlakkos csoporthoz (bizony ilyen is van). Ekkor fedeztem fel, milyen sokan írnak blogot e témában, és bár többen amatőr szinten, mégis szívvel lélekkel csinálják. Megtetszett az egész és mivel én is szerettem nail artokat csinálni, azaz többféle módon kifestettem a körmömet, arra gondoltam indítok egy saját blogot, ahova a körmeimről készült képeket fel tudom tölteni. Egyrészt ilyen módon magamnak is megtudom örökíteni őket, másrészt hátha inspirálhatok ezzel másokat. Ahogy telt az idő egyre több pozitív visszajelzést kaptam és egyre jobban beleadtam mindent. Megmondom őszintén, nekem a körömlakk csupán a divat kiegészítője volt ezért gondoltam, miért ne mozduljak el a fashion irányába.

stars 007

A Lust for Luster cím igazán figyelemfelkeltő. Milyen tartalmakat olvashatunk az oldaladon?

Jelenleg minden outfithez igyekszem készíteni egy körmöt, tehát a nagy részét a fashion és a nail artok teszik ki a blogomnak. Emellett nagyon szeretem megosztani a kreatív ötleteimet, amikor van időm bemutatni azokat. Recepteket szoktam még feltölteni és az utazásaimról is gyakran posztolok, bár nem útinapló formájában.

Miről szeretsz leginkább posztolni?

Nem kifejezetten a posztok bizonyos kategóriáját szeretem, hanem inkább a képek hangulatát. Legyen az akár egy nagyon jól sikerült csendélet egy szép sütiről, amit sütöttem, vagy egy rólam készített kép, egy jól összeállított outfitben.

IMG_1262 2

Miért tartod fontosnak, hogy angolra is lefordítsd a honlapodon lévő tartalmakat?

Egyrészt önmagam miatt, hiszen nagyon keveset gyakorlom az angol nyelvet és így van rá lehetőségem. Próbálom minél kevesebb hibával és olyan szófordulatokkal tűzdelni a bejegyzéseimet, amelyek nem a magyar gondoldásomat tükrözik, hanem inkább kifejezetten az angolra jellemzőek. A másik ok, hogy Magyarországon kicsi az a piac, amit a bloggerek meg tudnak közelíteni, úgyhogy szerintem mindig jó, ha külföld felé is nyitunk. Sok külföldi márkával működöm együtt, viszont most például – egy magyar ügynökségen keresztül – a Tezenis nemzetközi központja kért fel néhány bloggert, köztük engem is, hogy népszerűsítsük a márkát. Ez igen nagy szó a szakmában, számomra pedig hatalmas elismerés egy ilyen jól ismert márkától. Hiszek abban, hogy közrejátszik ebben az eddigi posztjaim angolra való lefordítása, hiszen ezáltal el tudták olvasni, miről is írok általában.

Miért a BME-re jöttél kommunikáció és médiatudomány szakon tanulni?

A barátommal együtt leültünk a számítógép elé, illetve a Felvi-s könyvet vettük a kezünkbe és végignéztük az összes felsőoktatási intézmény összes szakát, milyen lehetőségek adottak az országban. Úgy gondoltam, a kommunikáció és a médiatudomány az a szak, ami nekem feküdhet, amit el tudok képzelni magamnak a későbbiekben is, mint teljes állás. A BME-nek pedig igazán nagy neve van és ez nekem számított. Emellett nagyon szimpatikus az angol tárgyak oktatása és az ingyenes nyelvtanulási lehetőség is ezen az egyetemen. Ez igen ritka, és én ki is szeretném használni, főleg a francia nyelv terén.

Photo 15-04-16 13 19 36

Mit tanácsolsz a kezdő bloggereknek?

A minőség mindenekelőtt! Ne adj ki valamit a kezeid közül csak egy újabb poszt kedvéért. Nekem se mindig sikerül teljesen egyedinek lennem, hiszen megadott trendeken belül mozognak általában az emberek, a bloggerek is, de fontos próbálkozni mindenféle az újítással, aztán megvárni, mi a közönség reakciója.

A blogoláson kívül van még valamilyen hobbid?

És a körömfestésen kívül? Igazából bármit szívesen kipróbálok, az evés az nagy hobbim! Viccen kívül, most balettozom, ebbe sok energiát fektetek, nagyjából heti kétszer edzek és próbálok otthon is gyakorolni. Ne értse félre senki, nem veszem véresen komolyan, tehát nem leszek balerina, de nagyon élvezem, és ez a lényeg.

Hédi Facebook oldala: https://www.facebook.com/lustforluster/?fref=ts

Hédi blogjának linkje:  https://lustforluster.com/

Hédi Instagramm neve: hedinke

Hédi Snapchat neve: hedinke