Let’s go Get To Know BME GTK!
november 22, 2015
A tanárok a kollégáim
december 2, 2015

Urban Studies a BME GTK-n – végzett hallgatók találkoztak

2015. november 25-én került sor a BME GTK közgazdász-gazdálkodási szakának 2010-ig működő Regionális Politika és Településfejlesztés szakirány egykori hallgatóinak alumni-találkozójára az E épületben. A szakirányon, amely a Szociológia és Kommunikáció Tanszék irányítása alatt működött, mintegy száz hallgató végzett nappali képzésben.

Közülük sokan eljöttek, és jelen volt néhány levelező képzésen részvevő egykori hallgató, illetve a képzésben érintett oktatók is. Kocsis János Balázs, a szakirány volt vezetője köszöntötte az öregdiákokat, majd Vitézy Dávid, a BKK volt igazgatója, Kun Dorottya, az Újpesti Vagyonkezelő műszaki igazgatója, Petrovácz Rita, a Széchenyi Programiroda munkatársa, és Botos Bálint, a Forestay Group befektetési igazgatója beszéltek tapasztalataikról, és arról, hogy hogyan használták a képzésben tanultakat.

unnamed (4)

Az előadások és az azt követő kötetlen beszélgetés azt erősítette meg, hogy nagy szükség van a műszaki és gazdasági-társadalmi szakterületeket összefogó, településekkel foglalkozó, az angolszász felsőoktatási rendszerben „Urban Studies”-nak hívott képzésekre. Ezt alátámasztja az is, hogy a jelenlevő egykori diákok többsége a képzéshez kötődő területen helyezkedett el, és az államigazgatás, a településfejlesztési szféra, illetve a magángazdaság magas szintű szakembereivé váltak a végzéstől számított alig néhány év elteltével.