Kutatás, elhivatottság, TDK
november 22, 2015
Urban Studies a BME GTK-n – végzett hallgatók találkoztak
november 27, 2015

Let’s go Get To Know BME GTK!

Tudd meg, hogy milyen a BME GTK, ismerj meg minket jobban – Get To Know GTK!

Magazinunkban a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar életét, szereplőit, eseményeit mutatjuk be – és persze a GTK képzéseiről is szót ejtünk. Minden számban megjelenik egy főtéma, a mostaniban ez a sport lesz.

Néhány hallgatónk „civilben” profi sportoló, mindez jól mutatja, hogy az egyetemi tanulmányok mellett sok más tevékenység is űzhető, van élet a tanuláson túl is. Ezt persze ki is kell használni, egy jó egyetem nemcsak egy örök értékű diplomát kell, hogy adjon, hanem egy életre szóló élményt is mellé!

Legtöbbünknek a sport főképp csak testedzés, nem hagyhatjuk eltunyulni magukat. Ezzel összemosódik a sport, mint szórakozás, élvezet, kikapcsolódás, öröm. Mi, ilyenek, akik hétköznapjaink rutinját sportolással törjük meg, elárasztjuk a BME-t, ahol „valami mást” mindenki csinál, és ez a „valami más” sokaknak a sporthoz kötődik.

A BME GTK-hoz tartozik az ország legnagyobb hallgatói tömegét megmozgató egyetemi Testnevelési Központja, olyan sportlétesítményi háttérrel, mint az egyedülálló BME Sportközpont – amire külön cikkben is kitérünk –, valamint a Tüskecsarnok és az új uszodakomplexum mögötti BME Sporttelep. Az egyik itt dolgozó testnevelőnkkel, a sokszoros síbajnokkal, Hellner Szelinával készült interjú is helyet kapott e számunkban.

Emellett csokorba szedtük Karunk sportolóbüszkeségeit is. Első helyen Szécsi Zoli háromszoros olimpiai bajnokunkat és kétszeres diplomásunkat (műszaki menedzser és MBA szakokon). Szerintem Zolival mi is „világbajnokok” vagyunk: az egész Földön nincs még egy olyan egyetemi kar, ahol egy három különböző olimpián is aranyérmes sportoló két szakot is elvégzett! Egyébként az MBA szakon nálunk végzett Zoli szintén háromszoros olimpiai bajnok csapattársa Molnár Tamás is, de említhetném az olimpikon tornász Hídvégi Videt, vagy a világ- és Európa-bajnok evezős Varga Tamást is. Cseh Laci még ma is aktív hallgatónk, ő műszaki menedzsernek készül. Őt aztán végképp nem kell bemutatnunk, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, kilencvenötszörös magyar bajnok úszó. Kormos Villőt talán kevesebben ismerik, pedig éppen a BME GTK-s évei alatt ért műugró pályája csúcsára: szinkron toronyugrásban Európa-bajnoki bronzérmet nyert. A címlapot ő kapta.

Andor György, a Kar dékánja