Lyoni diákok látogattak Karunkra
május 3, 2023
In memoriam
május 8, 2023

„Végig talpon kell lennünk, készen állva bármilyen probléma megoldására”

Bővebben a GTK Sportnapról

Röplabda, foci, jóga – szórakozás. Május 11-én rendezik meg a GTK Sportnapot, ahol különböző sportágakat próbálhatunk ki, miközben kikapcsolunk kicsit a mindennapi hajtás közben. Kedvcsinálónak olvassátok el az az őszi Sportnap előtt készült interjúnkat Darabont Marcival, a Sportszerevező Csoport tagjával. Az esemény szerevezéséről és a résztvevőkre váró programokról beszélgettünk.

Mivel várjátok idén a sportolni vágyókat?

A klasszikus, bevett recepttel: elsősorban három csapatsporttal – röpivel, kosárlabdával és focival készülünk. Termesztésen az eddigi évekhez hasonlóan lesz még sörpong, jóga, illetve kitelepülések is, ahol különböző öntevékeny körök, alszervezetek mutatkoznak be. Amióta a Sportszervező Csoport tagja vagyok, először érkezik egy vendég is: Horváth Balázs, CrossFit, erőnléti és funkcionális edző, aki előadást tart majd az étkezésről, edzéstervekről.

Hogy néz ki általában az esemény szervezése?

Ez nyilván függ attól is, hogy hányan vagyunk a szervezők között. Az első sportnapot, ahol már rendezőként vettem részt, 2021-ben csak négyen szerveztünk, most viszont többen vagyunk, ezért sokkal jobban el tudjuk osztani a feladatokat. Ez már a második sportnapunk, így mindenki rutinosabb, tudja, hogy melyik feladat lesz az övé. Pár meetingünk van hetekkel az esemény előtt. Aznap reggel és délután jó pár óra pakolás vár ránk, ráadásul közben végig talpon kell lennünk, készen állva bármilyen probléma megoldására.

Már rutinos vagy a Sportnap lebonyolításában. A szervezésnek melyik része a kedvenced?

Amit nagyon szeretek, az a logisztika része, a lebonyolítás koordinálása. Például most, hogy elindult a nevezés, szépen bejönnek a Formon keresztül a jelentkezések, amiket a nemsokára lezárunk. Ezt követően nekem kell kiküldenem a többi szervezőnek és a csapatkapitányoknak a lebonyolítás menetét: hány csapat lesz, melyik pályán, milyen hosszú meccsekkel.

A rendezvény elsősorban szabadtéri, eső esetére van B tervetek?

Az az elsődleges terv, hogy nem esik – ez lenne az ideális. Szerencsére, ahogy néztem csütörtökre épp nem mond esőt, úgyhogy reménykedünk ebben. Volt már arra példa, hogy a rossz idő miatt pár órával később kezdtünk. Néhány óra csúszással is le tudtuk menedzselni az egész napos programot. Ennyi minimális rugalmasságunk van csak, mert nyilván ez egy szabadtéri program. Néhány sátorral készülünk, ami a kitelepülő alszervezeteket, öntevékeny köröket meg tudja védeni, de nyilván a focipálya fölé nem tudunk hirtelen egy hatalmas ernyőt varázsolni.

Mi miatt ajánlod a Sportnapot?

Több dolog miatt is ajánlom, de elsősorban, mert ingyenes. Ezt azért emelem ki, mert sokat jártunk régebben a barátaimmal focitornákra és borzasztóan sok pénzt elkérnek érte. A Sportnap egy olyan lehetőség, amikor a szabadnapodat a barátaiddal töltheted, jól érzitek magatokat, ráadásul még egy tesi felmentést is kaptok – mindezt ingyen. A célunk, hogy mindenki nagyon jól érezze magát, hogy minél több ember eljöjjön az eseményre – és ne csak a szintén nagyon szuper Roller-bulikra.

Van-e még valami, amit szívesen elmondanál azoknak, akik részt vesznek a Sportnapon?

Az eseményben a legfontosabb információk le vannak írva, de a lényeg az, hogy bármilyen kérdéssel, problémával nyugodtan lehet keresni az SCS tagjait. Nagyon szívesen segítünk és válaszolunk minden kérdésre.

A május 11-i Sportnapról bővebb információt itt találtok: https://www.facebook.com/events/195381793250278/

Szerző: Kuhári Zsófia

Kép forrása: Facebook