Kiírásra került az MNB és a BME közös kutatási pályázata
május 12, 2020
Gördülékeny átállás után zajlik a távolléti oktatás és értékelés a Műegyetemen
június 2, 2020

VIRTUÁLIS TUDOMÁNYOS KONFERENCIA KÖZEL 180 MŰEGYETEMI ELŐADÁSSAL

A BME által szervezett online ÚNKP rendezvény 2020. május 27-én lesz.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2019/2020. tanévi konferenciáján 18 szekcióban ismertetik a támogatással elért kutatási eredményeiket a BME ösztöndíjasai. Az elmúlt évben a Műegyetem csaknem 200 hallgatója, doktorandusza és fiatal oktatója nyerte el a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjat.

A május 27-én 10 és 16 óra között zajló online konferencián, egyebek mellett az önvezető járművek, az adatbányászat, az ember-robot interakciók, az energiakereskedelem, a gyógyszervegyészet, az új médiatechnológiák vagy a különleges építészeti formák kivitelezését érintő kutatások terén elért új tudományos eredmények is megismerhetők.

Az érdeklődők a Microsoft Teams platformon keresztül tudnak az online szekciókba belépni. A részletes program, a szekcióbeosztás és az absztraktfüzet, valamint a virtuális esemény elérésének technikai információi a konferencia honlapján érhetők el.

Az ÚNKP ösztöndíjak teljes pályázati rendszere az egyetemi tanulmányok kezdeti időszakától a doktori tanulmányokon át egészen a Bolyai+ ösztöndíjig serkenti az ösztöndíjasokat a kutatói kiválóságra. Az ösztöndíj-pályázatok újabb meghirdetése 2020. május végén várható. Mintegy 30 műegyetemi ösztöndíjas a középiskolai teljesítménye alapján, valamint az egyetemi alapképzések hallgatójaként nyerte el a támogatást. További 30 hallgató részesült mesterképzéses ösztöndíjban. Több mint 80 doktori hallgató és doktorjelölt kutatásainak feltételeit biztosította az őket támogató ösztöndíj a Műegyetemen. A program fontos eleme a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj, amelynek 50 támogatottja a Műegyetem kutatói közösségének új generációját adja.

Forrás: http://www.bme.hu/hirek/20200522/Virtualis_tudomanyos_konferencia_kozel_180_muegyetemi_eloadassal