Végzett hallgatóink jószolgálati akciója
január 6, 2020
ERASMUS+ pályázati felhívás
január 21, 2020

20. EDUCATIO KIÁLLÍTÁS: KÍGYÓZÓ SOROK A MŰEGYETEM STANDJÁNÁL

A BME összes kara bemutatkozott a jubileumi rendezvényen, ahol oktatóinkat és hallgatóinkat kérdezhették a felsőoktatás és a továbbképzés lehetőségeiről a pályaválasztás előtt állók.

Az immáron 20. alkalommal megrendezett fővárosi Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás célja idén is az volt, hogy választ adjon a felsőoktatáshoz és a továbbképzéshez kapcsolódó kérdésekre, összekösse a hazai és a külföldi egyetemeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket és a továbbtanulás előtt állókat. Az esemény névadója idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) volt.

Az ingyenesen látogatható, ám regisztrációhoz kötött háromnapos seregszemlén 20.000 négyzetméteren, 17 ország csaknem 200 kiállítója, köztük több mint 50 felsőoktatási intézmény mutatta be az elérhető képzéseket az érdeklődő 53.000 látogatónak. A kiállítók között az intézmények oktatói, hallgatói adták át első kézből a legaktuálisabb információkat.

A szervezők gondoltak a pedagógusokra, intézményvezetőkre is, akik a hazai felsőoktatás legnagyobb seregszemléjén tájékozódhattak a legújabb szakmai újításokról, módszerekről vagy akár a magyar felsőoktatás jövőjéről is. Az érdekes programelemek között voltak kerekasztal-beszélgetések, tudományos kísérletek és szórakoztató programok.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nevében Józsa János rektor köszöntötte az érdeklődőket, egyúttal megnyitva az összegyetemi prezentációsorozatot.

A BME valamennyi karát dékánok vagy helyetteseik mutatták be.

Számos kar egyéni előadásokkal is képviseltette magát.

Karunkat dr. Lógó Emma, a GTK oktatási dékánhelyettese „Szuperhősök iskolája” címmel prezentált a kari képzési lehetőségekről.

Teljes cikk és további képek ezen a linken elérhető.