FELHÍVÁS – Danube Cup nemzetközi startup verseny felkészítő tréningre
február 6, 2023
Gary A. Bolles előadása az MNB-BME Könyvklubban
február 7, 2023

3 éves a GTK UP+GRADE Program

2020. tavasza óta rendezi meg a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara a GTK UP+GRADE nevű eseményt. Kezdetben a program célja az érettségi és felvételi előtt álló középiskolások támogatása volt. A koronavírus-járvány miatt online térbe kerültek át az alkalmak, és ez lehetőséget adott a már felvételt nyert hallgatók, valamint a végzettek és egyéb érdeklődők részvételére is, helyszíntől függetlenül.

A program célja, hogy a hagyományos tantárgyakon túlmenően is felkészítse a fiatalokat az előttük álló kihívásokra. Kis létszámú csoportokban, interaktív előadásokon keresztül ismerkedhetnek meg olyan témákkal, mint az önismeret és stresszkezelés, nyilvános beszéd, tudatos tervezés és időgazdálkodás, valamint kritikus gondolkodás. „A Program évről évre egyre több érdeklődőt vonz, különböző háttérrel: utolsó éveikben járó középiskolások, hallgatók, és már egyetemet végzettek egyaránt vannak. A témák önmagukban is érdekesek, az előadók pedig GTK-s oktatók és meghívott szakértők, viszont a közönség kérdései, visszajelzései teszik igazán különlegessé a GTK UP+GRADE-et.” – mondja Balogh Blanka, pszichológus, a GTK UP+GRADE szakmai vezetője, az Ergonómia és Pszichológia Tanszék tudományos segédmunkatársa és doktorandusza.

Az alkalmak során a fő fókusz a gyakorlati alkalmazáson van, így számos, azonnal beépíthető eszközt is kapnak a résztvevők. „Nagyon hasznosnak és érdekesnek találtam mind a két előadást. Annak ellenére, hogy másfél óra volt, egyáltalán nem unatkoztam, a figyelmem végig fennmaradt, kifejezetten élveztem. Úgy gondolom olyan dolgokat hallhattunk, amiket a hétköznapokban is könnyen tudunk alkalmazni, és rendkívül hatásosak, segítenek a fejlődésünkben.” – osztotta meg az egyik résztvevő.

A GTK UP+GRADE eseményei az őszi felvételi jelentkezési időszakban valósulnak meg, a nyílt napokhoz kapcsolódó programsorozat részeként. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

További információk a GTK UP+GRADE-ről az alábbi videóban: