3 éves a GTK UP+GRADE Program
február 6, 2023
Pályázat a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának elnyerésére 2023-ban
február 13, 2023

Gary A. Bolles előadása az MNB-BME Könyvklubban

A 2022-es évet követően 2023-ban is folytatódnak a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködésében, a Pallas Athéné Könyvkiadó részvételével működő MNB-BME Könyvklub izgalmas programjai.

Az év első előadását Gary A. Bolles, a változások előmozdításának nagymestere, a munka, a tanulás és a szervezetek jövőjéről gondolkodó amerikai szerző tartotta, aki az „Útmutató vezetőknek. Szemléletmód, készségtár és eszközkészlet bizonytalan időkre” című új könyvét mutatta be a Műegyetemen.

Interaktív előadásának középpontjában maga a változás állt, amelynek exponenciális növekedése tekinthető az új (ab)normálisnak. Ez azt jelenti, hogy azok a változások, amelyeket felgyorsult világunkban magunk körül tapasztalunk, nem olyan átmeneti körülményt jelentenek, amelyek elmúltával minden visszaáll a „régi kerékvágásba”, sokkal inkább arról van szó, hogy egy „új kerékvágást” kell megszoknunk, ahol a váratlan események közepette történő minél jobb helytállás jelenti a megújult célt, a siker megváltozott zálogát.

Az előadás végeztével a résztvevőknek arra is lehetőségük volt, hogy saját könyvpéldányaikat dedikáltassák, valamint további felmerülő kérdéseiket megosszák a szerzővel, amellyel a hallgatóság többsége a késői időpont ellenére élt is.

A Könyvklub eseményéről és az ott elhangzott témákról egy hosszabb beszámolót olvashatnak ezen a linken.