Fenntartható fejlődés a GTK-n
július 20, 2022
Eredményesen zárult a HSUP ösztöndíjprogram
július 22, 2022

Átadták a nemzetközi diplomákat

A BME Központi épületében rendezték meg idén az angol nyelvű diplomaátadó ünnepséget július 20-án. Összesen 49 ország 292 végzős diákja vehette át az oklevelét. Az esemény ünnepi hangulatát a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló kamarazenekar emelte, amely online is követhető volt.

A 292 végzős közül összesen 65-en szereztek kitüntetéses oklevelet, amelyből 24-et Karunk hallgatói kaptak meg. Így a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon (GTK) lett a legtöbb kitüntetéses hallgató, de GTK-s volt a legtöbb végzős is, akik a Pénzügy, Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakot és a Vezetés és szervezés mesterszakot fejezték be eredményesen. A GTK-n idén 77 hallgató fejezte be az angol nyelvű képzését, ők 24 különböző országból érkeztek. Legtöbben, 22-en Azerbajdzsánból jöttek hozzánk tanulni, de 10-en Kínából is a Karunkat választották.

Az angol nyelvű diplomaátadó ünnepség résztvevői

A végzősök és hozzátartozóik mellett több olyan külföldi nagykövet is részt vett a rendezvényen, akik által képviselt országokból érkeztek a most diplomájukat átvevő hallgatók. A 49 országból érkező diákok közül a legtöbben Kínából, Azerbajdzsánból, Kazahsztánból, Tunéziából, Pakisztánból és Brazíliából érkeztek. Ugyanakkor a frissen végzettek között indiai, lengyel és török műegyetemisták is voltak.

Az elnökség tagjai

A frissen diplomázott hallgatókat Dr. Koczkáné Dr. Csiszár Emília, a BME nemzetközi rektorhelyettese köszöntötte. De beszédet mondott még Dr. Nehme Salem Georges, a BME Építőmérnöki Kar Építőanyagok és Magasépítés Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, aki maga is a Műegyetem hallgatója volt egykor. Üdvözlő beszédet mondott még Dr. Vígh László Gergely, az Idegen Nyelvű Oktatási Igazgatóság vezetője, valamint Papp Bendegúz, az Egyetemi Hallgatói Képviselet nevében, továbbá Sophia Ariadne Thomas, a BME Építészmérnöki Kar hallgatója végzős hallgatótársai nevében.
Az ünnepségen az elnökség tagjai közt ott volt Szalmáné Dr. Csete Mária nemzetközi dékánhelyettes.

Az eseményről további információ kapható a https://www.bme.hu/hirek/20220720/49_orszag_kozel_300_diakja_vehette_at_diplomajat_a_BME_angol_nyelvu_diplomaatado_unnepsegen oldalon.

Gratulálunk a friss diplomásoknak!