Kolimposzi játékok
október 1, 2016
Véget értek a Kolimposzi játékok
október 3, 2016

BME GTK Sport- és Egészségnap

A szeptember 27-én, a BME Sporttelepén már reggel kilenc órától pörögtek az események, a szervezők, gyűltek a sportolni vágyó diákok. Rengeteg kipróbálásra váró sporttevékenység és felfedezésre váró stand fogadta a helyszínre érkezőket.

A Testnevelési Központ evezőpaddal, és szobabiciklivel várta azokat, akik kíváncsiak voltak az egészségügyi állapotukra, míg a Fitness és Kondi Kör fekvenyomó paddal, súlyokkal, versenyekkel és értékes nyereményekkel várta az érdeklődőket.

02

A standok körüli sportpályákon az esemény egész ideje alatt folytak a különböző sportversenyek. Összemérhették tudásukat és technikájukat a GTK sportkedvelő hallgatói labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában, teniszben, tollaslabdában és szkanderben is.

Emellett lehetőség volt az élő csocsó kipróbálására, és természetesen nem maradhatott el az egyetemi rendezvények örök klasszikusa sem, a sörpong.

A megfáradt versenyzők a Roller Club által biztosított standnál hűsítő italokat is magukhoz vehettek (sör), és benézhettek például a First Aid standjához, ahol megismerkedhettek a rendezvényszervező csapat munkájával, valamint hasznos partykellékekkel is felszerelkezhettek.

01

Az Unilever szakértőitől a fenntarthatóbb jövőhöz szükséges tanácsokat kaphattunk, picit tovább barangolva pedig a Katolikus Karitász standjához érkezhettünk. Az ő szervezetük olyan speciális szemüvegekkel próbálta felhívni a figyelmet az tudatmódosító szerek, mint például az alkohol, marihuána és egyebek veszélyeire, amelyek – mint maguk a szerek is – a látásra gyakorolt hatást befolyásolták. A vállalkozó szelleműek a szemüvegeket viselve megpróbálhattak végigmenni egy akadálypályán.

Ezen kívül kint voltak a Teaház és a Hallgatói Szolgáltatói Igazgatóság képviselői is, akik a szervezeteiket megismerni vágyók számára készségesen válaszoltak tevékenységükkel kapcsolatos kérdésekre.  A Sportesemények lebonyolításáért a Wigner Diák Sportkör volt felelős, az esemény egészségnap részét pedig a First Aid rendezvényszervező csoport végezte.

04

03

A Tanár-Diák vándorkupát ezúttal a hallgatók vihették haza, de természetesen a mérkőzés és az egész rendezvény hangulata barátságos és – a GTK-tól megszokott módon – kiváló volt!