Divatdiéták – pro vs kontra – előadás
november 6, 2023
Görög vendégprofesszor a Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszéken
november 7, 2023

Elkészült a BME első publikációs és idézettségi listája

A Tudományos Tanács kezdeményezésére a BME OMIKK az MTMT adatait felhasználva elkészítette a 2018-2022 közötti évek publikációs teljesítménylistáját.

A rangsorok a 2018-2022-es év publikációs teljesítményét mutatják be: a publikációs rangsor a BME affiliációval közölt, szerzőszámmal súlyozott Q1-es és D1-es publikációkat veszi figyelembe. Az idézettségi rangsor az előző 5 év BME affiliációval megjelent publikációnak WoS/Scopus független idézőit veszi figyelembe. Az adatok tudományterületi sajátossággal bírnak, és az építőművészet vonatkozásában nem meghatározóak. A rangsor alapjául szolgáló adatok hozzáférhetők a pubinfo.omikk.bme.hu weblapon.

Az idei évtől az elmúlt öt év kiemelkedő publikációs teljesítményéért – a BME Monitoring adatai (pubinfo.omikk.bme.hu) illetve a dékánok javaslata alapján – egyetemi elismerésben részesül karonként egy-egy 45 évesnél fiatalabb kutató.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon Dr. Buzási Attila, tanszékvezető, egyetemi docens kapta a fenti kitüntetést.

Dr. Buzási Attila tanszékvezető, egyetemi docens a Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszéken végzi kutatásait, melyek két fő tématerület köré összpontosulnak, ezek a városi fenntarthatóság és az éghajlati sérülékenység. A két fogalom egymásra hatásának elméleti és gyakorlati megközelítései egyaránt megjelennek az elmúlt évek publikációiban, különös tekintettel a hazai városok regionális mintázataira, valamint az európai térben betöltött pozíciójukra. Buzási Attila kutatásai során számos tudományterület eredményét és módszertanát használja fel, többek között statisztikai módszerek, kvalitatív stratégiaelemzés, vagy éppen távérzékelési adatok térinformatikai feldolgozása és megjelenítése is szerepelnek. Független hivatkozásainak száma meghaladja az 500-t, 2020 óta 5 darab D1-es és 4 darab Q1-es cikk szerzője vagy társszerzője. 2021.09.01 óta a 137595. számú, “Klímaadaptáció és városi fenntarthatóság időbeli és térbeli összefüggéseinek elemzése” c. OTKA fiatal kutatói projekt vezető kutatója.

A kitüntetést az “Akikre büszkék vagyunk” rendezvényen, november 20-án vehetik át a díjazottak.

A publikációs toplista teljes névsorát a BME oldalán lehet megtekinteni.