Elkészült a BME első publikációs és idézettségi listája
november 6, 2023
Teremavatás – Tisztelgés a magyar szervezéstudományi iskola egyik alapítója előtt
november 9, 2023

Görög vendégprofesszor a Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszéken

A Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszéken tartott vendégelőadásokat a Menedzsment alapjai első éves alapszakos hallgatóinak Konstantinos Hazakis professzor a Democritus University of Thrace egyetemi tanára. Professzor úr a London School of Economics-on szerezte közgazdász mester végzettségét, a Panteion University of Athens-en doktorált, kutatási érdeklődése elsősorban a nemzetközi közgazdaságtanra irányul. Rendszeresen publikál elismert nemzetközi kiadók Q1-es és Q2-es szaklapjaiban, kutatási témájában három szakkönyvet jegyez.

Professzor úr az október 30-a és november 3-a közötti időszakban tartózkodott az MVT-n, és a hallgatóságnak a szerveztek kialakításának stratégiai valamint nemzetközi aspektusairól tartott interaktív előadásokat. Az előadásokon túlmenően Hazakis professzor úr előremutató kutatási együttműködési lehetőségekről is tárgyalt Nemeslaki András professzor úrral, a Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan tanszékvezetőjével.

Hazakis professzor fakultatív előadásain a Menedzsment alapjai tantárgyat felvett legtehetségesebb hallgatóság vehetett részt, akik még szeptember folyamán kerültek kiválasztásra a programon történő részvételhez. Az előzetes felmérés célja volt egy szeminárium csoportnyi hallgatóság kiválasztása a legmotiváltabb és C1 vagy C2 szintű angol nyelvtudással bíró első féléves hallgatóink közül.

Minden kiválasztott Hallgatónknak gratulálunk a programban történő részvételhez, és bízunk a Hazakis professzorral történő mielőbbi viszontlátásban!