Diplomamunka-, és Tudományos Alkotás pályázat – 2024
június 20, 2024
Napjaink minőségmenedzsment kihívásai
június 24, 2024

Eredményesen zárult a HSUP ösztöndíjprogram

2024. június 24, hétfő

A 2023/2024-as tanévben a BME már negyedik alkalommal vett részt a Hungarian Startup University Program (HSUP) ösztöndíjban. Az első félév elméleti képzését követően a kilenc legjobb projektötlethez csapatok szerveződtek és elkezdhették az elképzelés tényleges megvalósítását is. Ezt a Nemzeti Innovációs Ügynökség hallgatónként havi 50 000 Ft ösztöndíjjal is támogatta, valamint a program keretében folyamatos szakmai támogatást is kaptak mentoraiktól az ösztöndíjasok.

A tanév végével a BME kilenc csapata progress riportokban és videókban számolt be vállalkozási ötletüknek a féléves haladásáról. Az idei Demo Day 2024. július 9-én kerül megrendezésre, amelyen egy független szakértői bizottság értékelése alapján 15, a legpiacképesebb ötlettel előállt csapat kap lehetőséget az ökoszisztéma szereplői előtti bemutatkozásra. A 15 csapat minden tagja további kiemelt ösztöndíjban részesül.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a BME részéről három hallgatónk – Floch Kristól a Feral Drones csapat tagjaként, Ferencz Bence a SafeGem csapat tagjaként és Gajdos Marcell a stratumax – layer by layer csapat tagjaként – a kiemelt ösztöndíjasok között szerepel.

Ösztöndíjas hallgatóinknak gratulálunk az ösztöndíjprogram sikeres teljesítéséhez, és további sok sikert kívánunk vállalkozásaik beindításához!