MNB-BME Könyvklub
december 8, 2020
TDK kiemelt különdíjak ismertetése
december 15, 2020

GTK hallgatói szemszögből

interjú Nagy Veronika műszaki menedzser alapszakos hallgatóval

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar különleges szerepet tölt be a BME képzési portfóliójában: a karra jelentkezők számos gazdasági és társadalomtudományi alap- és mesterszak közül választhatnak. Interjúsorozatunkban hallgatóink élményein keresztül mutatjuk be a képzéseket és a bennük rejlő lehetőségeket. A műszaki menedzser alapszakról Nagy Veronika, harmadéves hallgatóval beszélgettünk.

Miért ezt a szakot választottad?
A gimnázium vége nehéz volt számomra, mert nem tudtam eldönteni, hogy mi szeretnék lenni. Sokat munkálkodtam azon, hogy a megfelelő szakot válasszam magamnak – ekkor találtam rá a műszaki menedzser alapszakra a BME-n. Elolvastam, milyen tantárgyak várnak majd rám, milyen sok területre kihat a képzés, és azt éreztem, hogy ez lesz a nekem való irány. Nagy potenciált láttam abban, a közgazdaságtan és a mérnöki tantárgyakba is kapunk betekintést – úgy gondoltam, hogy a későbbiekben biztosan fogom hasznosítani ezt a tudást. Azért választottam a BME-t, mert magas presztízzsel rendelkezik mérnökképzés terén, és magas szintű elméleti és gyakorlati tudásra is szert fogok tehetek.

Nagy Veronika, műszaki menedzser alapszakos hallgató

Mit tartasz a szak legnagyobb erősségének, illetve pozitívumának?
Pozitívumként élem meg, hogy tanulhattam mérnöki és közgazdasági irányultságú tárgyakat – ritka az ilyen sokszínűség. Második év végén döntöttem el, hogy a gazdasági vonal érdekel jobban, a „Számvitel alapjai” nevű tantárgy pedig felkeltette az érdeklődésem. Az előadó szenvedélye és lelkesedése inspiráló volt, jobbat nem is kívánhattunk volna. Hasonló élményt jelentettek a „Matematika A1 és A2” tárgyak – én ezeket is nagyon szerettem. Az oktató segítőkész volt mind a gyakorlati, mind az elméleti órákon, és a vizsgák is korrektek voltak. 

Nagy potenciált láttam abban, a közgazdaságtan és a mérnöki tantárgyakba is kapunk betekintést

Milyen módon tudod használni a szakon tanultakat, és milyen karrierlehetőségeket látsz magad előtt?
A műszaki menedzser szaknak köszönhetően nagyon sok lehetőségem lesz a jövőben munkát vállalni és sok területen kamatoztathatom majd a tudásomat. Úgy érzem, hogy ezzel a tudással mind egy multinacionális cégnél, mind vállalkozóként helyt tudnék állni a munkaerőpiacon.Biztos vagyok benne, hogy az alapképzéssel is biztonságosan el tudnám indítani a karrieremetés megfelelően meg tudnám alapozni a jövőmet, viszont én úgy gondolom, nem fogok megállni a tanulásban. Nagyon szerettem ezen a szakon tanulni és felkeltette bennem a tudásvágyat, így – bár még nem tudom pontosan milyen gazdasági irányban –, de biztosan szeretnék mesterképzésre menni. 

Szerző: Zajka Zita Beatrix
Kiemelt kép: Mohai Balázs
Kép: Nagy Veronika