MNB Kiválósági ösztöndíj a 2022/2023-as tanévre – MEGHOSSZABBÍTOTT JELENTKEZÉS
október 12, 2022
EELISA „Innováció és vezetés” mesterkurzus
október 14, 2022

GTK-s előadások az Európai Mérnökképző Társaság konferenciáján

A SEFI (European Society for Engineering Education) konferenciájára a vártnál is több érdeklődő érkezett a Barcelonai Műszaki Egyetemre. 

A konferencián a 459 résztvevő többsége európai egyetemekről érkezett, Magyarországot heten képviselték. Egy kivételével mindannyian a BME-ről érkeztek, köztük Dr. Nagy Balázs Vince, a BME rektori megbízottja, egyben a SEFI alelnöke és a 2022-es konferencia társelnöke, valamint Szalmáné Dr. Csete Mária, a GTK nemzetközi dékánhelyettese, továbbá a Gazdaság- és Társadalomtudományi és a Gépészmérnöki Kar kutatói.  

A találkozó szlogenje „A mérnökképzés új jövője felé” jegyében többek között olyan – GTK érintettségű interdiszciplináris témák is szerepeltek a programban, mint a fenntarthatóság, projekt és kihívás alapú oktatás, nők a mérnökségben, transzverzális készségek vagy a mesterséges intelligencia a mérnökoktatásban.  

A fotón szereplők balról jobbra: Krén Heléna BME GTK; Szalmáné Csete Mária BME GTK; Nagy Balázs Vince BME GPK; Barna Orsolya BME GTK

A GTK-s résztvevők több előadást is tartottak az eseményen. Krén Heléna és Dr. Séllei Beatrix előadása az „Elkötelező vezető a hallgatók perspektívájából – egyetemi oktatók, mint példaképek” címet viselte. Barna Orsolya és Szalmáné Dr. Csete Mária előadásának címe „Zöld kompetenciák és készségek integrálása a magyar környezetmérnök képzésbe” volt.  

A SEFI kiemelt szerepet kínál a folyamatos tudományos eszmecseréhez az ún. Special Interest Group-okon (SIG) keresztül, amelyek változatos témákat tárgyalnak. Elindul a SEFI Podcast, amely elsősorban a SIG-ek tevékenységét mutatja be. 

Hosszabb beszámoló a BME oldalán található:

https://www.bme.hu/hirek/20221007/Muegyetemi_eloadasok_az_Europai_Mernokkepzo_Tarsasag_konferenciajan