Budapest Ösztöndíjprogram 2024/2025
május 15, 2024
A BME GTK felvételt nyert a BGA – Business Graduates Association szervezetbe
május 24, 2024

HSUP ösztöndíjat elnyert hallgatók

2024. május 22, szerda

A Nemzeti Innovációs Ügynökség gondozásában életre hívott Hungarian Startup University Program (a továbbiakban: HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. A 2023/2024. tanévben futó program második szakasza jelenleg folyamatban van.

Az első féléves alapozó ismeretek elsajátítását, valamint a onepagerek benyújtását követően a program ezen szakaszában már a legjobb ötletek megvalósítása zajlik. Ennek keretében a kiválasztott ötletek köré csapatok szerveződnek, amelynek minden tagja a HSUP program keretében 4 hónapig havi nettó 50.000 Ft ösztöndíjra jogosult, valamint a legjobb projektek további kiemelt ösztöndíjakat is elnyerhetnek a tanév végén.

A BME hallgatói közül az első félév sikeres teljesítés követően 45 hallgató kapcsolódott be projektcsapatba és nyerte el a HSUP ösztöndíját.

A STARTUP-2024-HSUP-008 azonosító számú projekt a Nemzeti Innovációs Ügynökség közreműködésével, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg.