HSUP ösztöndíjat elnyert hallgatók
május 22, 2024
Nemzetközi nyári képzés Kínában a csengtui SWUFE egyetemen – ösztöndíj lehetőség GTK-s hallgatók számára
május 28, 2024

A BME GTK felvételt nyert a BGA – Business Graduates Association szervezetbe

2024. május 24, péntek

A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara 2024. május elején felvételt nyert a BGA – Business Graduates Association szervezetbe bronz fokozatú tagként.

A Business Graduates Association egy londoni székhelyű, 1967 óta működő, nemzetközi tagsággal és minőségbiztosítással foglalkozó szervezet, mely a világ vezető üzleti iskoláit tömöríti egybe.

A BGA-hoz csatlakozott intézmények valamennyien elkötelezettek a felelős vezetői gyakorlatok, az élethosszig tartó tanulás, és az üzleti iskolák érdekeltségi köreire gyakorolt pozitív hatás mellett.

A BGA célja annak biztosítása, hogy az üzleti iskolák innovatívak, a megszokott oktatási módszereken túlmutatóak legyenek.

A BGA jelentős szerepet játszik a hallgatók munkavállalásra való felkészítésében, valamint személyes fejlődésük támogatásában azáltal, hogy mind az üzleti iskolák, mind a jelenlegi és végzett hallgatók számára biztosítja az önfejlesztéshez és a folyamatos tanuláshoz szükséges útmutatást.

A BGA legfontosabb alapelvei az AMBA szövetségen alapulnak, amely a világ MBA – Master of Business Administration képzéseinek legjobb 2%-át, valamint az üzleti életben és az oktatásban tevékenykedő ipari szakembereket fogja össze.