Fulbright Ösztöndíjak az Egyesült Államokba (2024-2025)
március 13, 2023
Hamarosan ismét megrendezésre kerül az 53. Műegyetemi Állásbörze!
március 13, 2023

Idén 51 GTK-s hallgató részesült MNB Kiválósági Ösztöndíjban

Az MNB Kiválósági Ösztöndíj a Magyar Nemzeti Bankkal való többéves múltra visszatekintő együttműködés része. Amellett, hogy lehetőséget teremt arra, hogy a legjobb hallgatók teljesítményét egy jelentősebb összegű ösztöndíjjal ismerjék el, az MNB-vel való szakmai együttműködés további lehetőségeket biztosít a Kar hallgatóinak egyéb pályázatok, programok formájában is. 

A Magyar Nemzeti Bank 2016 óta hirdeti meg Kiválósági Ösztöndíjprogramját az MNB tevékenységéhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap-, és mesterképzési szakokon, valamint osztatlan képzéseken kiemelkedő tanulmányi-, tudományos- és közösségi teljesítményt nyújtó nappali munkarendű, állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatóknak.

Idén 44 alapszakos és 7 mesterszakos hallgató részesült a díjban, melynek ünnepélyes átadója március 8-án volt a GTK Kari Tanácstermében. Az elismeréseket a Kar részéről Dr. Koltai Tamás dékán, Dr. Grad-Gyenge Anikó tudományos és innovációs dékánhelyettes, az MNB részéről pedig Kern László főosztályvezető, Bártfai-Szabó Zsolt vezető szakmai titkár és Dr. Sinka Annamária oktatási szakértő adták át.

Az ösztöndíj egy teljes tanulmányi évre, azaz 10 hónapra szól, jelenleg az egy főre eső havi támogatási összeg 50 ezer forint. Elnyerésének feltétele a kiváló tanulmányi eredmény mellett az aktív tudományos-, közéleti- és közösségi tevékenység megléte. Az ösztöndíj mellé a hallgatók ajándékcsomagot is kaptak. Mindezeken túl 5 fő bekerült az MNB Tehetség Programba is, melynek keretében részt vehetnek a legtehetségesebb magyar hallgatók, nemzetközileg elismert magyar kutatók, illetve területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek élményszerű szakmai előadásain, amelyeket izgalmas kulturális és tudományos beszélgetések egészítenek ki. A Tehetség Programba bekerült hallgatóknak lehetőségük nyílik a Pallas Athéné Domus Meriti Hallgatói Mobilitás Programjára is pályázni.

Gratulálunk a díjazottaknak!