Eredményesen zárult a HSUP ösztöndíjprogram
július 22, 2022
Témavezetői munkáért járó TDK Emlékplakett 2021-ben
július 27, 2022

Idén magasabbak voltak a ponthatárok

Tegnap este kiderültek a ponthatárok, így az is, hogy ki nyert felvételit a következő tanévre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre. Intézményünkbe összesen 10879-en jelentkeztek, ami országosan a felvételizők 10 százalékát jelenti. Idén az alap- és osztatlan képzésekre felvételt nyertek létszáma és átlagpontszáma is nőtt. 

Mindez azt jelenti, hogy nagyon jó pontszám volt szükséges ahhoz, hogy valaki bekerüljön a Műegyetem hallgatói közé. Az alapszakos állami ösztöndíjas képzések többségénél idén magasabb volt az átlagpontszám, amely 425 pont, önköltséges formában tanulóknak közel 423 pont volt szükséges a sikeres felvételihez.

Karunk állami ösztöndíjas Nemzetközi gazdálkodás alapszakára például a minimális pontszám 400 volt, az átlag pontszám pedig 426. Ősztől ezt a képzést összesen 199-en kezdhetik el. 

Szeptembertől 4776 elsőéves ülhet be a Műegyetem előadótermeibe. Az alapképzési és osztatlan szakokra 3887 hallgató jutott be, amely több mint 4 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Mesterképzésen pedig közel 900-an tanulhatnak majd. Rajtuk kívül, több mint ezren már idén januárban a BME mesterszakjainak valamelyikét kezdték el. 

Azok, akik most nem jutottak be a Műegyetemre, ne keseredjenek el. Figyelmükbe ajánljuk a pótfelvételi lehetőségét, amelynek feltételeiről már tájékozódhatnak az oldalunkon a Felvételizőknek menüpont alatt. 

További információ a felvételi ponthatárokról: https://www.bme.hu/hirek/20220721/A_Muegyetem_sok_szeretettel_koszonti_uj_hallgatoit

Gratulálunk minden sikeres felvételizőnek!