Az Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem ismételt látogatása Karunkon
április 4, 2023
Találd fel a jövőt a Műegyetemen! – Középiskolás TDK a BME-n
április 19, 2023

Idén már 31. alkalommal rendezik meg a NISPAcee konferenciáját

A GTK-nál büszkék vagyunk, hogy a NISPAcee tagjai lehetünk, hiszen rengeteg érdekes és izgalmas lehetőséget biztosít ez a kapcsolat Karunk számára.

Mi az a NISPAcee?

A NISPAcee, teljes nevén The Network of Institutes and Schools of Public Administration in Central and Eastern Europe, azaz a Kelet és Közép Európai Közigazgatási Iskoláinak és Intézményeinek Hálózata. 1995-ben jött létre Szlovákiában nemzetközi, non-profit NGO-ként. Célja, hogy választ adjon a közigazgatással szemben változó és egyre növekvő elvárásokra, a gazdasági, társadalmi és közjogi változások megértésével és figyelembevételével, főleg az európai poszt-szovjet államokra fókuszálva.

Milyen lehetőségek vannak a NISPAcee-n belül?

A NISPAcee számos fórumot biztosít a szakmai és tudományos közösség számára tapasztalataik, problémáik és az általuk tapasztalt kihívásoknak prezentálására és azok megbeszélésére. A következő ilyen nagyszabású fórumjuk 2023. május 25-27 között kerül megrendezésre. A 31. NISPAcee Konferencia a The Future of Public Administration Enabled Through Emerging Technologies (A közigazgatás jövője feltörekvő technológiák révén) címet kapta. A konferenciáról még több információt ezen az oldalon találnak.

A konferencián túl működnek úgynevezett NISPAcee Working Group-ok, amelyek a közigazgatáshoz kapcsolódóan egy-egy részterülettel foglalkoznak, mint pénzügyek, oktatás, régiós politikák, környezettudatosság, környezetgazdálkodás, jog, társadalmi hatások, menedzsment, mely témakörök a GTK számos tanszékének kutatási tevékenységéhez kapcsolódnak.

A tagintézmények részt vehetnek a NISPAcee Közgyűlésen (General Assembly), éves konferenciákon, éves üzleti találkozókon, munkacsoportokban és más NISPAcee tevékenységekben.