Idén már 31. alkalommal rendezik meg a NISPAcee konferenciáját
április 13, 2023
K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat – 2023 pályázati felhívás
április 20, 2023

Találd fel a jövőt a Műegyetemen! – Középiskolás TDK a BME-n

A BME kiemelten fontosnak tartja, hogy már a hallgatóvá válás előtt lehetőséget nyújtson a fiataloknak a tudományos kutatás megismerésében és az első saját kutatás megkezdésében. Ehhez a célkitűzéshez igazodva a BME GTK oktatói is több olyan témát hirdettek meg, amelyek középiskolások érdeklődésére is számot tartanak, kidolgozásuk számukra is megvalósítható.

A BME minden karának oktatói ajánlottak középiskolás TDK témákat, melyeket megtekinthetsz alább, vagy részletesen elolvashatsz ebben a kiadványban.

Mi a TDK? 

A TDK, azaz Tudományos Diákkör egy remek lehetőség arra, hogy mélyebben beleásd magad az érdeklődési területedbe. A TDK nem más, mint egy kutatási projekt, melynek kivitelezését konzulens segíti. A kutatási eredményeket egy dolgozatban kell összefoglalni, majd a TDK Konferencián előadni. A résztvevők előadását zsűri értékeli, így a TDK egyben egy verseny is.

Miért jó benne részt venni? 

Lehetőséged lesz a választott tématerületben elmélyülni és az általad felkért oktatóval (TDK konzulenssel) komolyabb közös kutatómunkát folytatni, ami önmagában is értékes és az egyetemi felvételi során, valamint később a munkaerőpiacon is komoly értékkel bír majd számodra. Azoknak pedig, akik tudományos karriert terveznek, a TDK nyújtja az első lépést önmaguk kipróbálására és a kutatói élet megismerésére.

Hogyan jelentkezhetsz? 

Minden téma mellett megtalálod a terület műegyetemi szakértőjének nevét és elérhetőségét. A kutatás készítése során az oktató tanáccsal, eligazító javaslatokkal segíti majd a kutatómunkádat. A kiválasztott témád szakértőjét keresd meg emailben és kérd fel témavezetődnek (konzulensednek), valamint másolatban a kozepiskolastdk@bme.hu címre is küldd el a levelet!

Ha többet szeretnél megtudni a TDK-ról nézd meg ezt a videót: 

Kérdéseidet küldd a kozepiskolastdk@bme.hu címre!