MNB-BME kutatási verseny és kiválósági ösztöndíj 2. – eredmények
június 25, 2021
CEEPUS freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj – 2021/2022 őszi félév
július 13, 2021

Innovation Hub 2021 – a BASF innovációs versenye

A BASF (Badische Anilin- und Soda Fabrik) Innovation Hub 2021 verseny középpontjában a tiszta technológiákhoz hozzájáruló ötletek és a környezeti fenntarthatóság javítását célzó innovációk állnak.

A verseny két fő szakasza:

  1. A jelentkezések lezárta után az öt legjobb helyi csapatnak lehetősége nyílik majd arra, hogy ötleteit bemutassa a zsűrinek, mely kijelöli a helyi verseny nyertesét. Ezt követően a helyi verseny nyertesei részt vehetnek a BASF Innovation Hub 2021 nemzetközi döntőjében.
  2. kivételes lehetőség a nyerteseknek arra, hogy innovációjukat ill. startup ötletüket nagyobb közönségnek is bemutassák és akár biztosítsák a további fejlesztéshez szükséges beruházás megvalósulását.

Résztvevő országok: Ausztria és Magyarország (közös részvétel), Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia (közös részvétel), Bulgária, Görögország, Csehország és Szlovákia (közös részvétel), Románia.

A BASF Innovation Hub 2021 az alábbiakban felsorolt területek legalább egyikét felölelő fiatal újító szakembereket, illetve startup ötleteket kíván támogatni:

  • Tiszta energia (például: a jobb folyamat- és energiahatékonyságra kiemelt figyelmet fordító digitális megoldások, az áramellátásban a megújuló energiák (hő-, nap-, szélenergia) arányának növelését támogató megoldások, hőenergetikai és szigetelési megoldások, a fűtés-hűtés-szellőztetés optimalizációja, az energiarendszerek karbonlábnyomának csökkentése és a kibocsátásmentes technológiák előtérbe helyezése),
  • A termőföldtől az asztalig (például: precíziós kezelési technológiák, szaktanácsadási szolgáltatások a digitális gazdálkodásban, digitális gazdálkodási megoldások, a fenntarthatóbb élelmiszeripari rendszerekhez hozzájárulni képes megoldások, szelektív növényvédő szerek, biológiai növényvédelem),
  • (például: fenntarthatóbb és környezetkímélőbb termelési ciklusokat segítő megoldások, a zárt rendszerű újrahasznosítás digitális alapjai, megoldások biológiailag lebomló és bioalapú műanyagokra, (bio)kémiai újrahasznosítási megoldások, az újrahasznosítási folyamat katalizátorai, akkumulátor-anyagok újrahasznosítása, erőforrás-hatékony termékek és szolgáltatások).

A Magyarország-Ausztria közös csoportjában legjobbnak minősített innováció vagy startup ötlet egy kezdeti bruttó 2500 euró összegű támogatás kedvezményezettje lesz, továbbá az ötletgazdának esélye nyílik arra, hogy további bruttó 5000 eurós támogatásban részesüljön a nemzetközi verseny nyerteseként és bemutatkozzon a BASF-nek.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 15.

További információ:

https://join-innovationhub.com/