EELISA nyári egyetemek 2022
március 21, 2022
GTK-s oktatók, kutatók a nemzeti ünnep kitüntetettjei között
március 24, 2022

Kik állnak a GTK-s rendezvények mögött?

interjú Kiss Rékával, a Hallgatói Képviselet Rendelvényfelelősével és Petrák Rékával, a Rendezvényszervező Csoport vezetőjével 

A Rendezvényszervező Csoport gondoskodik róla, hogy a Hallgatók egész évben megtalálják a nekik szimpatikus szórakozási formát, legyen az egy laza összejövetel vagy egy 4 napos mini fesztivál. Kiss Rékával (Rendezvényfelelős) és Petrák Rékával (Rendezvényszervező Csoport vezető) beszélgettünk, akik a Hallgatói Képviseletben munkálkodva felelnek a Karunkon megrendezett legtöbb rendezvényért. 

Mi az az Rendezvényszervező Csoport (RCs)? Mi a célja, miért felel a Karon belül? 

Petrák Réka (P.R.): A Rendezvényszervező Csoport a BME GTK-n tevékenykedő alszervezet, amelyet a legtöbben First Aid Party márkanéven ismerhetnek. Célja, a karon tanuló hallgatók számára számos rendezvényen, rendezvénysorozaton, és külsős bulin keresztül kikapcsolódási lehetőségeket biztosítson.

Egyedülálló, hogy egyetemünkön az oktatás mellett ekkora hangsúly helyeződik a szórakozási lehetőségekre.

Így évek múltán visszagondolva nemcsak a vizsgaidőszak vagy a sok zh jut eszünkbe, hanem a programok, ahol rengeteg embert megismerhettünk és életre szóló emlékekkel gazdagodhattunk. 

Milyen programokat szerveztek az év során? 

Kiss Réka (K.R.): Igyekszünk minél változatosabb programokkal előállni és vannak állandó rendezvényeink is. Ilyen például a Nyári Tábor, amely minden nyáron a BME saját balatonlellei helyszínén, kerül megrendezése. Itt minden napra szervezünk izgalmas programokat és vetélkedőket a résztvevőknek, melyeken fakultatív jelleggel vehetnek részt. Mindemellett, ha épp a tábor saját stégén szeretnének napozni vagy fürdeni, arra is lehetőségük van. Talán a legnagyobb rendezvényünk a Kari Hallgatói Napok, ami egy négy napos mini fesztivál. Az Infoparkban kihelyezett sátorban egész nap különböző programokon vehetnek részt, esténként pedig különböző zenei fellépőkkel várjuk a hallgatókat. Az utóbbi években lehetőségünk volt külföldi fellépőket is hívni, akik nagy örömmel jöttek el hozzánk. Mindezek mellett külső helyszínekre is szervezünk bulikat, mint a hetedik hét fáradalmait megünneplő Félévfelező vagy a vizsgák miatt átvirrasztott éjszakákat lezáró Vizsgatemető. Az állandó rendezvényeinken kívül mindig igyekszünk újítani. Erre példa a tavalyi évből a Shots’Up rendezvénysorozat, amely különböző kocsmákban és bárokban nyújtott szórakozási lehetőséget a látogatóknak. 

Kiss Réka és Petrák Réka

Milyen tudásra tehetsz szert a csapat tagjaként? Hogyan profitálsz egy itt eltöltött évből? 

P.R.: A Fisrt Aid csapatában beleláthatsz abba, mennyi előszervezés szükséges egy sikeres rendezvényhez. Kezdve az online marketing megtervezésétől, a szponzorokkal való egyeztetésen át, a számos brainstorming ülésig, ahol eldől a következő események helyszíne, fellépői és újításai.

Az előszervezés és a helyszíni operatív feladatok lebonyolítása segít megtanulni milyen egy csapat részeként együtt dolgozni, valamint a sok közösen eltöltött idő miatt egy új baráti körre is szert tehetsz.

  

Melyik a kedvenc történeted az RCs-vel kapcsolatban? 

K.R.: A kedvenc élményem a RCs-vel kapcsolatban az idei VI. Kari Hallgatói Napokhoz köthető. Az utolsó napon, amikor már az utolsó fellépő is az utolsó számát játszotta, az egész csapat felment hozzá a színpadra és együtt táncoltunk. Ekkor éreztük át, mennyire megérte a sok munka, amit belefektettünk ebbe a rendezvénybe, hiszen láttuk, hogy mennyire jól érezték magukat a résztvevők. Akkor egymásra néztünk és megállapítottuk, hogy egy sikeres rendezvényt tudhatunk magunk mögött, amivel remélhetőleg sokaknak rengeteg jó emléket szereztünk.  

P.R.: Kedvenc emlékem a 2019-es Gólyabálhoz kötődik, amikor az este végén egy lassabb számra a csapat többi tagjával egymást karöltve énekeltünk. Nagyon érzelmes és fontos pillanat volt számunkra, ugyanis azzal a csapattal az volt az utolsó közösen szervezett rendezvényünk. Azóta is boldogan hallgatjuk azt a bizonyos dalt. 

Ha valaki kedvet kap az előbbieket olvasva, hogyan válhat a csoport tagjává? 

P.R.: A Rendezvényszervező Csoportba minden évben lehet jelentkezni. Ehhez először is egy pályázatot és egy motivációs levelet kell leadni. Ezt követi egy személyes beszélgetés, hogy jobban megismerhessük a jelentkezőket. Majd a kiválasztási folyamat egy workshop hétvégével zárul, ahol különböző csapatfeladatok alapján beleláthatnak kicsit jobban a rendezvényszervezésbe. Mindenkinek ajánljuk a Rendezvényszervező Csoportot, aki eddig is odáig volt a GTK-s rendezvények világáért, hiszen a First Aid csapat tagjaként még inkább beleszerethet. 

Szerző: Korom Dorina
Kép: Kiss Réka és Petrák Réka