Indul az Új Fenntartható Közgazdaságtan Verseny
augusztus 3, 2022
Központi kérdés a szellemi tulajdon védelme
augusztus 5, 2022

Legjobbak között a GTK hallgatói

Kiválóan szerepeltek a BME hallgatók közül a GTK-sok idén az Európai Egyetemi Játékokon (EEJ), ezüst- és bronzérmmel tértek haza. A megmérettetést a lengyelországi Łódź-ban július 17-30. között, immár hatodik alkalommal rendezték meg. Idén ez a verseny volt Európa legnagyobb multisport rendezvénye, és egyben az egyetemi sport legjelentősebb eseménye.

Az idei EEJ-re összesen 17 egyetem – köztük a BME csapata – 313 sportolója utazott ki Łódźba. A Műegyetemi sportolók 4 érmet hoztak haza, ebből 1 arany, 1 ezüst, 2 bronz, ebből egy ezüstöt és egy bronzot a GTK-s versenyzők szereztek meg. 

Két hallgató képviselte egyetemünket, a Kick-boksz sportágban. Az egyik a GTK-s Korpádi Tamás, aki a kar Műszaki menedzser szakos hallgatója, és pointfighting -74kg kategóriában ezüstérmet szerzett.

Korpádi Tamás

A Judóban is volt GTK érdekeltség. Kurtán Zsombor, a Kar Műszaki menedzser szakos hallgatója az előkelő harmadik helyet szerezte meg. A szintén GTK-s csapattársa, Tóth Botond, Gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató két meccset megnyert, de ezután kiesett.

A tizedik helyen végzett a Műegyetem 3×3 Kosárlabda csapata, amelynek edzője a GTK Testnevelési Központjának testnevelő tanára: Weisz-Tiba Klára. A magyar csapat ezzel az eredménnyel a magyar egyetemi csapatok közül a legjobb eredményt érte el. Európa-szerte ebben a szakágban huszonnégy csapat nevezett. 

További információ: https://www.bme.hu/hirek/20220803/Eremeso_az_Europai_Egyetemi_Jatekokon

Gratulálunk a sikeres szerepléshez!