A fenntartható gazdaság aktuális kérdései – emlékérme-bemutatás és kerekasztal-beszélgetés
április 13, 2022
MNB Kiválósági Ösztöndíjak átadása a 2021/2022. tanév tavaszi félévében
április 20, 2022

Nyilvános a legújabb nemzetközi QS rangsor – Először szerepelnek a BME GTK menedzsment képzései a nemzetközi kiválósági listán

Több kategóriában is kiválóan szerepelt a Műegyetem az egyik legjelentősebb nemzetközi egyetemi rangsorban, a brit Quacquarelli Symonds legújabb felmérésén. A QS ranking a felsőoktatási intézményeket a következő 5 szempont szerint értékeli, tudományterületenként eltérő súlyozással: akadémiai elismertség, munkáltatói elismertség, publikációk és hivatkozások aránya, a Hirsch-index és az International Research Network (INR), azaz az intézmény adott tudományterületen kiépített nemzetközi kutatói együttműködései.

A rangsorkészítő szakemberek a világ legjobb 1543 felsőoktatási intézményének teljesítményét elemezték 5 tágabb és 51 szűkebb szakterületen. A BME az 5 tágabb tudományterület rangsorából 4 kategóriában is helyezést ért el:

  • Engineering & Technology
  • Natural Sciences
  • Arts & Humanities
  • Social Sciences & Management

A BME a mérnöki területen az Egyetem történetében is kiemelkedő 211. helyet foglalja el 2022-ben. Emellett hatalmas elismerés, hogy Karunk a listán szereplő két magyar intézmény egyike a Business & Management kategóriában. A Budapesti Corvinus Egyetem mellett a BME GTK a másik intézmény, amelyik a QS ranking alapján menedzsment területen nemzetközileg jegyzett képzéseket folytat.

Képzéseinket idén az 501-550. helyre sorolták, így az összes vizsgált egyetemet figyelembe véve programjaink az első 30%-ba tartoznak.