MNB-BIB Pénzügyi Jogi Akadémia 2021
augusztus 25, 2021
Rangos nemzetközi elismerés – Dr. Koltai Tamás dékán a díjazottak között
szeptember 1, 2021

Szeptemberben újra indul a HSUP program

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) által, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával életre hívott Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. 

A program célja, hogy felkeltse az egyetemisták érdeklődését az innováció és a vállalkozói lét iránt és növelje az általuk indított innovatív vállalkozások számát. Fókuszban a modern vállalkozói ismeretek és különösen a startupok működésének bemutatása, az ötletek megvalósulásig történő szakmai támogatása áll. 

A program Karunkon a 2020-as év őszi szemeszterében kezdődött el. Büszkék vagyunk azokra a hallgatókra, akik magas minőségű innovatív ötletükkel alapítóként kezdték meg projektjük megvalósítását. 

A HSUP-ban való részvételhez egy kétféléves kurzus tartozik, amelynek első szemesztere az elméleti ismeretek elsajátítását célozza meg, és a hallgatók által készített onepagerekkel zárul. 

A második félévben pedig – a projekt megvalósítására fordítható ösztöndíj elnyerése mellett – a vállalkozási ötletek megvalósítására nyílik lehetőség, egy verseny keretén belül.   A hallgatóknak már az elméleti megalapozás során módja nyílik egyéni erősségeiknek megfelelően haladni. A kurzushoz kapcsolódó tananyagok, segédanyagok online elérhetőek, interaktív gyakorlatokkal teljesíthetőek. 

A BME HSUP I. kurzusa a BMEGT55V104 kódon vehető fel. 

Kivételes lehetőség, melyre még nem késő jelentkezni!