Mi történt 1782 óta?
augusztus 30, 2022
MNB Kiválósági ösztöndíj a 2022/2023-as tanévre
szeptember 6, 2022

Az “élő könyvtárak” páratlan kincsei

Két, a karunkon dolgozó oktató is részt vett a BME Tehetségsegítő Tanács (BME TT) karriertervező programjának legutóbbi eseményén. A tavasszal indított kezdeményezés az „élő könyvtárral”, személyes beszélgetésekkel és közvetlen tapasztalatátadással folytatódott. Ebben adta át tudását és az egyetemi munkához kötődő élményeit a résztvevőknek Dr. Buzási Attila, a Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék tanszékvezető-helyettes egyetemi docense, valamint Dr. Kun Ágota, az Ergonómia és Pszichológia Tanszék adjunktusa. 

A programsorozat a fiatal műegyetemi oktatók karrierútjának tudatos építését segíti.

Az “élő könyvtár” előadói műegyetemi oktatók, kutatók és oktatásmenedzserek voltak, akik fiatalként döntöttek úgy, hogy a BME-n építenek karriert. Kis csoportos- és személyes beszélgetések keretében adták át tapasztalataikat karrierjük fontosabb állomásairól. De nem titkolták el a kudarcaikat sem, emellett meséltek arról az inspirációról is, ami máig az egyetemhez köti őket.

A diskurzusok szóba kerültek olyan kérdések, mint a munka és a magánélet összeegyeztetése, a boldogulás az egyetemi közegben, a szakmai, kutatási karrier fontossága, a több lábon állás, az elkövetett hibákból való tanulás vagy a tudatosság jelentősége a karrierépítésben.

További információ: https://www.bme.hu/hirek/20220831/Elo_konyvtar_es_kozossegepites_a_Muegyetemen