Danube Cup 2022 konferencia és hallgatói startup pitch verseny
április 1, 2022
Fájdalommal búcsúzunk Szabóné dr. Berki Évától, a Műszaki Pedagógia Tanszék volt munkatársától
április 11, 2022

Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem látogatása Karunkon

Az Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem (UNEC) SABAH Központjának dékánasszonya, Dr. Aida Guliyeva háromnapos látogatást tett Karunkon 16 alapszakos hallgatójával együtt 2022. március 21-23. között.  A látogatás célja a két egyetem közti együttműködési lehetőségek feltérképezése és konkretizálása, illetve az azeri hallgatók számára az angol nyelvű Pénzügy mesterszak bemutatása volt.

A delegációt Dr. Koczkáné Dr. Csiszár Emília nemzetközi rektorhelyettes fogadta Dr. Koltai Tamás dékán úr, Szalmáné Dr. Csete Mária nemzetközi dékánhelyettes asszony és Dr. Bethlendi András – gazdasági dékánhelyettes és Pénzügy mesterszak szakfelelős úr kíséretében.  A BME GTK hallgatóit a Hallgatói Képviselettől Bódig Péter elnök úr, és Szabó Georgina külügyi referens képviselte.

A köszöntés és bemutatkozás után a Hallgatói Képviselet egy interaktív campus túrára invitálta az azeri csoportot. A látogatás második napján a BME Business Club tagjai Sedlák Richárd vezetésével a Margit-szigetre kalauzolta az azerbajdzsáni csoportot egy kis sportos, játékos ismerkedésre.

A látogatás ideje alatt az azeri diákok az angol nyelvű Pénzügy mesterszak két előadásán is részt vettek, Dr. Vértessy László előadásában a pénzügyi és üzleti etika világába, illetve Dr. Póra András előadásában pedig a gazdaságtörténetbe nyertek betekintést. Dr. Aida Guliyeva, az azeri dékánasszony egy vendégelődást is tartott a BME GTK angol mesterképzések hallgatói számára, amelyben egy összehasonlító elemzést mutatott be az azerbajdzsáni és a magyar gazdaságról.

A látogatás egy szakmai megbeszéléssel zárult a két egyetem közti együttműködési lehetőségekről. Ennek eredményeképpen hamarosan új elemekkel bővülve folytatódik a megkezdett közös munka a két egyetem oktató-kutató kollégái között.  

Az UNEC delegációja valamint Karunk képviselői