Tiéd a pálya! – Megkezdődött a XIII. Liska Tibor Szakmai Hetek
február 23, 2017
A Budapest Boat Show jóvoltából idén is a kiállítók között a Solar Boat Team
február 24, 2017

Business & Technology Conference – második nap

A Business & Technology Conference második napján is kiváló előadásokon vehettünk részt: többek között szó volt pénzügyi kockázatok modellezéséről, az ipari internet megoldásairól, és a pénzügyek digitalizálódásáról.

A Business & Technology Conference második napját Trenovszki Milán, a GE Healthcare szoftverigazgatója nyitotta. Előadása beavatott minket a gyártástámogatás kulisszatitkaiba, s segítséget nyújtott az Industrial Interneten való eligazodásban is. Szó esett a gépi kapcsolati hálókról és általuk fejlesztett alkalmazásokról mint például az Andori, vagy a Plant Pulse Optimizer, valamint olyan törekvésekről is, mint a Lights Out gyárak, amelyek teljesen önműködőek.

20170222-016

A második előadáson Janza Ákosnak, az MSCI magyarországi ügyvezető igazgatójának és kollégáinak segítségével átsétáltunk a „Budapesti mini Wall Street“-re. Hasznos információkkal gazdagodhattunk pénzügyi kockázatok modellezésével kapcsolatban, illetve szót ejtettek részvény-kötvény kockázatokról, emellett oktatási részlegükbe is rövid betekintést nyerhettünk.

A nap záró előadását Dr. Kálmán Tamás, a Gránit Bank Zrt. Lakossági üzletág vezetője tartotta GoDigital címmel. Tőle az ipari forradalomról, a marketing képernyőkre költözéséről, valamint az egészségügyben használt digitális eszközökről, a 3D nyomtatásról és a robotizációról hallhattunk. A banki világban régóta aktívan jelenlévő szakemberként megemlítette a pénzügyek digitalizálódását, a video bankolást és a digitális fizetési csatornákat.

Az utolsó napra is maradtak remek előadások: február 23-án is érdemes lesz ellátogatni a BME Q épületének B402-es előadójába.

A konferencia utolsó napján való részvétel is ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információk az alábbi linken érhetők el: https://www.facebook.com/events/410302499314347/