Karunk ad otthont a rangos eseménynek – megkezdődött a Magyar Pszichológiai Társaság XXV. Jubileumi Országos Tudományos Nagygyűlése
június 9, 2016
Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíj felhívásai
június 13, 2016

Egy Szuperkupa megszervezése

Dominik Zsolttal, a BME Szuperkupa kitalálójával és szervezőjével beszélgettünk a 2016­-os szuperkupáról és arról, hogy a műegyetemista is ember, csak fiatal.

Az elvárásaidhoz képest, hogyan sikerült a rendezvény?

Úgy érzem, hogy a rendezvény sikeresnek mondható – és ezt már több fronton is megerősítették, tehát nem csak saját vélemény. Szerintem sikerült elérni azt, amit elterveztem, össze volt rakva az egész váza, és a rendezvény egy idő után „megcsinálta magát”. Nem igényelte azt, hogy folyamatosan bele kelljen nyúlni, hanem folyt a saját kis medrében a dolog. Erre büszke vagyok, a szervezést tekintve egy nagyon pozitív visszajelzés volt. A regisztrált szurkolók száma 564, ez elsőre patent, főleg ha azt nézzük, hogy egy hónap alatt lezajlott az egész promója. Ezenkívül 109 „csapattag” (játékosok, edzők, segédedzők, stb.) volt még a helyszínen. A médiaanyagok és a jó szájízzel távozott szurkolók reményeim szerint a következő Szuperkupára tovább növelik majd a nézők számát.

Jól tudom, hogy az eredmények jelzésére a Schönherzesek egy külön programot fejlesztettek ki?

Borzasztóan örültem, hogy Kersity Milánnak adtam a médiákat, fotó, videó, minden, és ő szólt a BSS­nek (Budavári Schönherz Stúdió), hogy kéne segítség. Én úgy gondoltam, hogy két kamerával kimegyünk, felvesszük a meccseket, „itthon” meg majd összesakkozzuk. Na most a rendezvény előtt másfél héttel arról tárgyaltam a csarnokkal, hogy a helyszínre jön egy Antenna Hungáriás közvetítő kamion, és kéne áram. Erről hál’ istennek végül letettek a srácok, mert plusz bonyodalmakat okozott volna, de a BSS a teljes Schönherzben lévő videós cuccát kiszerelte, elhozta a csarnokba, és élőben közvetítették a kupát. Ráadásul az egészre írtak egy programot egy hét alatt. Horthy Gábort idézném: „Üzenem a videósoknak, hogy basszus, a Sportklubban nem tudtak ilyet alám adni!”.

IMG_5358

Hogyan lett kiválasztva a Sport11 csarnok helyszínnek?

Kerületen belül akartam maradni, és nagyban gondolkodtam már az elejétől. Illetve ez az egy csarnok volt, ahol elsőre azt mondták, hogy nagyon szívesen tárgyalnak erről. Én tényleg csak köszönettel tartozom nekik, elképesztően rugalmasak voltak. Úgy álltak az egészhez, hogy tudták, hogy milyen réteg jön, elképesztően korrektek voltak. A következő Szuperkupát is itt szeretném megrendezni.

Nem féltél, hogy túlzottan „kieső” a helyszín?

Ismerem már az egyetemistákat, tudtam, hogy nem ülnek fel a 41­esre, hiába is rak le a csarnok mellett. Erre jött alternatívának a szurkolói busz. Itt jött képbe a Multi Kft., akik csupánmegjelenésért cserébe biztosították a buszokat, hihetetlenül rendesek voltak: 4 busz 10 percenként járt körbe a K épület és a csarnok között.

Horthy Gábor volt a kupa kommentátora, őt hogyan szereztétek meg?

Horthy Gábor teqballos rendezvényeken volt már nálunk, és pont szabad volt a naptára, be is írattuk vele gyorsan, hogy akkor jönni kell. Hihetetlen csóka, de egyébként nyilván indokolt volt a személye, hiszen ő volt úgymond a rendezvény sztárvendége. Nem egy kommersz kommentátor, aki csak úgy letolja a dolgokat: nekem az kellett, hogy szórakoztassa a közönséget.

Hogyan jött a Baross Rádió jelenléte?

Hát a rádió ugye saját gyermekem, 4 éve alapítottam. A speaker a rádió főszerkesztője, Morovián Marci volt, az eredményjelzőt rádiósok kezelték, adminisztrációt végeztek és a rendező csapat egy része is rádiós volt. Meg hát ugye a DJ­k: Hubai Zsolt és Szokolai Bence voltak a rezidensek.

Honnan jött a Szuperkupa ötlete?

Nekem mindig is hiányzott egy olyan rendezvény, ahol a nyolc kar egymás ellen versenyzik. Ez volt az alapgondolat. Szerintem a létszám azt mutatja, hogy erre volt is igény. Amikor én az egyetemre jöttem, volt egy baromi erős közösségi élet, az emberek büszkék voltak azokra a karokra ahova jártak, és volt egy tök jó hangulatú versengés. Ezt a közösségtudatot kiveszni láttam. Megváltoztak az igények, a rendezvények pedig nem tudták tartani a lépést. Ezt szerettem volna picit helyrebillenteni: hogy legalább évente egyszer együtt szurkoljanak az emberek, és legyenek büszkék arra a karra amelyikre járnak.

A tanári meccs mennyire volt „show-elem”?

Gálameccs volt. Az volt a cél, hogy a tanárokat is picit kihozzuk. De az ellenfél Futsal csapat is kapott egy reklámot: nem szabad elfelejtenünk, hogy van egy MB2­es futsal csapatunk, erről elég kevés egyetemista tud.

Hogyan sikerült az afterparty?

Teltház volt a Vásárhelyiben, iszonyú jó hangulattal. Ugye a GTK­ról a Lynx – Farkas Dávid és Bernáth Gábor – biztosította a zenét, nekik is nagyon bejött, hogy ennyien voltak, és király hangulatot csináltak. A srácok a helyszínen zseniálisak voltak. Mondtam, hogy lehetnének kari koktélok: mondták, hogy persze. Mondtam, hogy lehetnének külön színekben: mondták, hogy simán.

Honnan jött a jótékonykodás ötlete?

Én nagyon szeretek jótékonykodni, így szerintem ez automatikus, ha van egy ilyen nagy volumenű dolog. Meg ez is egy fajta gesztus, üzenet a kerületben lakók felé, hogy a műegyetemista is ember, csak fiatal.