Jogi érvelés és érveléselmélet
június 7, 2016
Egy Szuperkupa megszervezése
június 9, 2016

Karunk ad otthont a rangos eseménynek – megkezdődött a Magyar Pszichológiai Társaság XXV. Jubileumi Országos Tudományos Nagygyűlése

2016. június 2-án kezdetét vette a Magyar Pszichológiai Társaság XXV., Jubileumi Országos Tudományos Nagygyűlése, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épületében zajlik.

Dr. Hargitai Rita, az MPT újonnan megválasztott tudományos titkárakonferált a nyitóünnepség alatt – elsőként Dr. Józsa Jánost, a BME rektorát szólította a pódiumhoz. A Rektor Úr nyitóbeszédében örömét fejezte ki, hogy a jubileumi Nagygyűlésnek a BME GTK adhat otthont, emellett a pszichológia és a műszaki tudományos élet összefonódásáról és a pszichológiával kapcsolatos saját élményeiről hallhattunk bővebben. Közvetlenül utána Professzor Kiss Enikő Csilla, az MPT elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki szintén a két különböző terület gyümölcsöző kapcsolatáról adott számot.

IMG_5572Az elnöki köszöntőket követően Dr. Takács Ildikó, mint a Szervezőbizottság Elnöke és a rendezvény házigazdája üdvözölte a jelenlévőket és kívánt nekik kellemes és hasznos szórakozást a következő pár napra. A ceremónia egyik legemelkedettebb pillanatára a köszöntők után került sor, amikor a Magyar Pszichológiai Társaság által adományozott díjak kerültek átadásra. Vargha András professzor méltatta a díjazottakat, s Oláh Attila professzor  adta át számukra a  elismeréseket.

 

IMG_5712A Magyar Pszichológiai Társaság díjazottai:

  • Mérei Ferenc Publikációs Díj: Putz Ádám doktorandusz
  • Kardos Lajos Díj: Dr. Németh Dezső
  • Társasági Emlékérem: Dr. Takács Ildikó
  • Ranscburg Emlékérem: Professzor Demetrovics Zsolt
  • Radnai Béla Díj: Prof. emerita Barkóczi Ilona

Mindezek után az MPT főtitkára Dr. Dúll Andrea megköszönte az újonnan választott vezetőség nevében a korábbi vezetőség nyolc éves áldozatos munkáját és fáradhatatlan lendületét.

IMG_5657

A megnyitó zárásaként a Műegyetem vonósnégyesének (Bela Gréta Virág, Böröcz Anna, Herédi Adél, Molnár Csenge Andrea) gyönyörű játékát hallhattuk. Végezetül Dr. Hargitai Rita tartalmas, szakmai ismeretekben gazdag, jó hangulatú konferenciát kívánt a résztvevőknek.