Eldőlt, hogy kik képviselik a BME-t a Coca-Cola Teqball CUP-on
május 12, 2016
„Minden évben végighallgatom az összes számot”
május 12, 2016

Hát hány regattát bír még el ez a rakpart?

Az idei regatátt még biztosan elbírta a rakpart, pedig roskadásig tele volt szurkolókkal, cheerleaderekkel, sportolókkal, sportprogramokkal, sátrakkal, és Gundel Takács Gábor hangjával.

Az evezős versenyt a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte, második helyen a Cambridge, harmadon a Corvinus, és negyediken az Oxford csapata végzett, nagyon erős volt a mezőny, így még büszkébbek lehetünk a győriekre. Az amatőr sárkányhajó versenyen tizenöt magyar csapat közül a Testnevelési Egyetem végzett első helyen a győri Széchenyi István Egyetemet és a Pécsi Tudományegyetemet maga mögött hagyva.

De persze nem csak a futamok ideje alatt, hanem egész nap pörögtek a programok a Műszaki Egyetem lábánál, elképesztő tömegekkel és hangulattal találhatta szembe magát, aki kinézett a helyszínre. A Szent Gellért tér felől való megérkezéskor rögtön fel lehetett szerelkezni a Regatta fő támogatója, a Citi sátránál, különböző szurkolást segítő eszközökkel, mint például egy lufi, egy frizbi, vagy egy óriási tapsoló tenyér, de a szerencsésebbek akár Sziget jegyeket is nyerhettek. A Citi sátrához közel helyezkedett el a Vöröskereszté, ahol rengeteg mindent megtudhattak az érdeklődő szelleműek tevékenységeikről, programjaikról, és Magyarországi munkásságukról.

regatta3A rendezvény közepén elhelyezett színpadhoz közeledve a Funzine sátrában lehetett beugorni egy gyors kvízjátékra, ha az agyunkat is meg akartuk tornáztatni. Ha pingpongozni támadt kedvünk, azt is megtehettük a sátorban elhelyezett asztalok segítségével. Azonban nem lehetett sokáig bírni, hogy Gundel Takács Gábor hangja ne csábítsa az embert a Színpadhoz. Ahova viszont nem volt egy egyszerű művelet eljutni, mert hatalmas tömegek áramlottak folyamatosan minden irányba, nem beszélve a színpad körül álló sokaságról. Természetesen a színpadon sem állt le az élet egy pillanatra sem, a csodálatos cheerleader hölgyek és urak fun stanting bemutatói közötti szünetben freestyle focival szórakoztatták a közönséget. Hatalmas sikere volt lain Lindsay, brit nagykövet beszédének is, ahol egy nagyon szép gesztusként néhány mondatot magyarul is elmondott, és jó versenyzést, jó szurkolást kívánt mindenkinek.

regatta2

De nem csak cheerleaderekkel volt tele a levegő, ugyanis ezer darab színes lufi felengedésével dobták fel még jobban a programokat a szervezők. Adam Trent, amerikai illuzionista is elkápráztatta a nézőket trükkjeivel. Nyomon követhettük például, ahogy a színpadon lenyel egy, általában lufiállatok készítésére használt, hosszúkás lufit, valamint ahogy egy vizes palackba belevarázsolja annak kupakját egyetlen kézmozdulattal.

Az alsó rakparton a Valyo standja foglalt helyet, akik egy nagyon hangulatos kacsakődobáló versenyt rendeztek a Duna partján, külön kis stéggel és saját kommentátorral. Egy kis időre a sátrakba terelte a nézőket egy kisebb zápor, emiatt szünetelnie kellet rengeteg sport programnak, mint a teqball, a streetball, a kosár, a strandröplabda, a mászófal, a street workout, a beerpong bajnokság és a paintball, de ez nem törte meg a lelkesedést, a rövid „szünetben” a benti csocsó és pingpongasztaloknál, valamint a lanpartynál is el lehetett ütni az időd. Büszkén jelentjük: strandröplabdában a fiú és női páros is második helyezést ért el, illetve a sárkányhajó csapat csak egy hajszállal (negyed hajóhosszal) lecsúszva a dobogóról 4. lett a 16 csapatból!

Nagyon kevés ideig zavarta meg az eseményt a rövid zápor, egy fél óra után újra ki lehetett szabadulni a sátrakból és folytatni a kültéri programokat, hiszen volt még bőven belőlek, zumba, jóga, és még a Lords of Gravity is tartott egy elképesztő bemutatót. Akik megéheztek napközben, a színpadtól nem messze megtalálhatták a Zing Burger, a Kolbice és a Mexkitchen standjait, valamint hűsítő italokat is lehetett vásárolni a Funzine sátrában.

regatta4

A nap méltó lezárásaként olyan zenekarok koncertjein tombolhatták ki maradék energiáikat a résztvevők, mint a Magashegyi Underground vagy a Kelemen Kabátban, de Andro és a Drop the Cheese is gondoskodott róla, hogy a hangulat a tető fokán maradjon.