Sikeresen szerepeltek a GTK kutatói a 2021. évben kiírt OTKA kutatási pályázaton
augusztus 9, 2021
MNB-BIB Pénzügyi Jogi Akadémia 2021
augusztus 25, 2021

Kompetenciafejlesztés a mérnökképzésben – műhelykonferencia

A nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága szeretettel hívja a hallgatókat a készség és kompetenciafejlesztés fontosságáról és szerepéről szóló műhelykonferenciára. Az eseményen bemutatásra kerül a hallgatók számára használható kompetenciamérő online eszköz, amelyet 5 egyetem együttműködésével hoztak létre.

A BME egyik európai uniós projektje, a „TaVie” (Tools for Enchaning and Assessing the Value of International Experience for Engineers) egy hároméves időtartamra létrehozott stratégiai partnerség, amelyet öt Erasmus+ partneregyetem hozott létre. A programot a spanyolországi UPM egyetem (Universidad Politecnica de Madrid) koordinálja, hozzájuk kapcsolódik négy további egyetem: a francia Ecole Centrale de nantes, a svéd Kungliga Tekniska Hoegskolan, az olasz Universita degli Studi di Trento és a BME.

A „TaVie” projekt lényege, hogy különböző eszközökkel erősítse és értékelje a mérnökök nemzetközi tapasztalatait, nemzetközi fontosságú képességeit. Kérdőívek kidolgozásával összegyűjtötték a szükséges és elvárt képességeket, amelyek nemcsak egy nemzetközi adatbázisba, hanem az egyetemek kurrikulájába való beépítése, illetve a cégek felvételi eljárásába való beépítése is hosszútávú cél.

Időpont: 2021. augusztus 25. (szerda) 10:00-13:00

Helyszín: K épület Díszterem – személyes jelenléttel (max. 50 fő)

Előzetes regisztráció szükséges!

Az esemény programja az alábbi linken érhető el:

Kompetenciafejlesztés a mérnökképzésben – műhelykonferencia: program