Nemzetközi diákcsoport látogatása a Karon
február 21, 2022
Fájdalommal búcsúzunk Dr. Maczó Kálmántól, a BME GTK volt munkatársától
február 28, 2022

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj 2022

Az Ösztöndíjat az Ipari Formatervezési Tanács javaslatára 1988-ban alapította három minisztérium azzal a céllal, hogy ily módon segítse a fiatal formatervezők szakmai fejlődését, hozzájáruljon a magyar tárgykultúra és környezetkultúra fejlesztéséhez, valamint a design innovációs integrációjával tovább növelje a hazai gazdaság versenyképességét.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj (MNL) – fiatal tehetségek önálló alkotói munkáját és szakmai fejlődését segítve – a hazai formakultúra fejlődését és annak nemzetgazdaságba való integrálását, azaz a hazai gazdaság versenyképességének növelését célozza meg.  A pályázatra gyártói együttműködéssel megvalósítandó vagy önállóan kialakított, megalapozott szakmai programmal jelentkezhet minden 35. évét még be nem töltött, szakirányú diplomával rendelkező tervező-, illetve iparművész. Az ösztöndíjprogram meghirdetéséről és lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács Irodája gondoskodik.

Az ösztöndíj összege min. 900 000 forint, futamideje 6 hónap. Az ösztöndíjpályázat fedezetét jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala biztosítja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

Az ösztöndíj odaítéléséről szakmai grémium dönt, amely folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli az ösztöndíjasok munkáját, akik nyilvános kiállításon adnak számot az eredményről. Az elbírálás szempontjai: a téma innovációs tartalma, társadalmi és gazdasági jelentősége és nemzetközi szinten mért újdonsága.

Pályázati kategóriák:

  • önálló tervezői projekt
  • önálló designelméleti, -kutatási projekt
  • önálló tervezői projekt, gyártói együttműködéssel
  • együttműködő cégek feladatkiírására (pályázati felhívás melléklete) benyújtott projekt

A pályázat nyilvános bárki számára, aki a meghirdetett feltételeknek és követelményeknek megfelel.

A pályázati anyagot egy példányban, a felsorolt dokumentumokat egy összefűzött, digitális, 10 MB-nál kisebb méretű PDF fájl formájában, e-mailen kell benyújtani a moholyosztondij@hipo.gov.hu címre.

Beadási határidő: 2022. április 4. (hétfő) 12:00

További információ:

Majcher Barbara
irodavezető
telefon: (061) 474 5587
email: barbara.majcher@hipo.gov.hu

Pályázati felhívás

Facebook-oldal