Időtálló a BME diploma értéke – a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) legfrissebb adatai
február 4, 2021
GTK-s siker a HSUP TOP 100 Business Idea programban
február 9, 2021

Pan-European Seal (PES) Gyakornoki Program

Kiírásra került az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) közös pályázati felhívása a 2021/2022-es tanévre. 

Pan-European Seal (PES) Program egy olyan kezdeményezés, melynek célja, hogy megismertesse a hallgatókkal a szellemi tulajdonjog (IP) jelentőségét napjainkban, és fizetett gyakornoki programokon keresztül karrier-lehetőségeket nyisson meg számukra ezen a területen Európa legnagyobb IP intézményeinél. A BME 2020 szeptembere óta vesz részt a projektben az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalával (EUIPO) és az Európai Szabadalmi Hivatallal (EPO). 

A Pan-European Seal Hálózat partneregyetemeként Egyetemünk kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatói számára nyílik lehetőség, hogy pályázzanak a két intézmény által kínált 12 hónapos szakmai fizetett gyakorlati programokra. A dedikált, mentor által kísért 1 tanévre szóló képzések három alappillére: a gyakornoki képzés, az online tanfolyamok és az egyéb fejlesztések, mint a karrier-tanácsadás és a szaknyelvi tanfolyamok. Az EPO Münchenben, az EUIPO Alicantéban várja a gyakornokokat.  

A pályázat leadási határideje: 2021. február 22. 

A tavalyi évben több GTK-s hallgató is sikerrel pályázott a rangos programra, akik nagyon pozitív visszajelzéseket adtak a lehetőségről.  

Koppány Barbarával, ösztöndíjas hallgatónkkal készült interjú itt olvasható: 

https://www.gtk.bme.hu/blog/karrierepites-az-europai-szabadalmi-hivatalnal/

További információk: 

http://nki.bme.hu/node/5971

 
Sikeres pályázást kívánunk!