A hobbim, hogy világbajnok vagyok…
január 8, 2016
Közel négyszáz érdeklődő a BME GTK idei első Nyílt napján
január 14, 2016

Rangos szakmai elismerés a BME GTK számvitel alapszakának

Az itt végzettek jelentős előnnyel indulva szerezhetnek nemzetközileg elismert ACCA képesítést.

Az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a világ legnagyobb okleveles számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete, mely tagjaitól egy komoly szakmai képesítés megszerzését is megköveteli.
E képesítés megszerzése során a szervezet lehetőséget biztosít bizonyos egyetemeken végzett hallgatóknak, hogy mentesüljenek számos ACCA vizsgatárgy teljesítése alól. Ennek előfeltétele, hogy az intézmény, ahol végeztek egy szigorú akkreditációs folyamat során bizonyítani tudja, hogy oktatási anyagai, az oktatás színvonala és a számonkérési rendszere megfelel az ACCA követelményeinek.
E tárgyak elismerése nagy segítséget nyújt a végzett hallgatóknak abban, hogy egyetemi tanulmányaik elvégzése után minél előbb megszerezhessék ACCA képesítésüket. Az ACCA tagjait a szakmába elismerés és tisztelet övezi, számos szervezetnél töltenek be felső vezetői, s jellemzően a pénzügyi, számviteli, adózási és vállalatirányítási ismeretket szintetizáló, stratégiai ismeretekkel és képességekkel rendelkeznek.
Magyarországon jelen pillanatban egyedül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának pénzügy és számvitel alapszaka rendelkezik az ACCA ilyen jellegű hivatalos akkreditációjával. Az ACCA akkreditációról szóló elismerést a szervezet képviselői ünnepélyes keretek között 2016. februárjában fogják átnyújtani karunk dékánjának.