Homlok Anna: A „furcsaság faktor” már gimnáziumban is jól működött nálam
október 16, 2023
„Éreztem egy hiányt és űrt, úgyhogy saját kíváncsiságból kezdtem el a témát kutatni” – Aniot Laura mesélt egy dobogós OTDK dolgozat születéséről
október 25, 2023

D‐reskill@U Vezetőképző iskola

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mérnöktovábbképző Intézete, az Université de la Sorbonne vezette Digital Re-Skilling@universities Erasmus+ projekt konzorciummal együttműködve 2023. október 24. és október 26. között egy 3 napos vezetőképzést szervez.

Dátum: 2023. október 24-26.

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, E épület.

1111 Budapest, Egry József utca 1. 8. emelet, 803. terem.

A képzés során az egyetemi irányítótestület tagjai (elnökök, alelnökök, karok és tanszékek vezetői) megismerik a digitális fejlesztési és átképzési lehetőségeket, amelyeket a D‐reskill@U által fejlesztett karriertervező eszköz tartalmaz az ágazatspecifikus kurzusok és folyamatos tanulási oktatás stratégiájukban, különös hangsúlyt fektetve az vezetői oktatásra, és annak lehetséges szerepére a mesterképzésekben. A projektben kiemelt szerepet kapnak az élethosszig tartó tanulás különböző elemei, például az európai közös szakkifejezések (ontológia), képzettségek és kvalifikációk (ESCO), hallgatóközpontú tanulás és számítógép-alapú döntéshozatali eszközök használata. Ezeket kiterjesztik a graduális oktatásra, lehetővé teszik a tanulási ajánlatok elhelyezését az ESCO ontológiákat felhasználó oktatási katalóguson belül, amely kapcsolatot teremt az akadémia és a munkaerőpiac igényei között.

A résztvevők csatlakoznak az EELISA (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance) műhelymunkájához (Technology Diplomacy in Engineering Education)  október 26-27-én.

További információkat talál a D‐reskill@U vezetői iskoláról itt, és az EELISA műhelymunkáról itt találhat.