Nyelvtudást, ingyen? Felsőfokú angol, erős második nyelv a BME-től
január 24, 2016
Azokat várjuk, akik úgy érzik, ez épp nekik való
január 28, 2016

Tízezrek az Educatio 2016 szakkiállításon – nagy az érdeklődés karunk képzései iránt

Az idén 16. alkalommal, január 21 és 23 között rendezik meg   az Educatio Nemzetközi Szakkiállítást a Syma Rendezvényközpontban, ahol természetesen a BME összes kara – így a GTK is – képviselteti magát.

A 3 nap alatt a mintegy 150 kiállító között közel 50 felsőoktatási intézmény is jelen van – s ami a legfontosabb, jelenlegi hallgatóktól kérdezhetnek a leendő tanulók és az érdeklődők. A hazai felsőoktatási intézmények mellett külföldiek is helyet kaptak a különböző szakképző iskolák, nyelviskolák és további kiállítók mellett. Nem túlzás a becsült 30.000 látogató: szinte órákig kellett sorban állniuk a délelőtt érkezőknek, mire bebocsátást kaptak a teltházas, ingyenes rendezvényre.

20160121-006

Bár a felsőoktatási jelentkezés előtt állók az Internetről szinte minden információt megszerezhetnek, a rendezvény hatalmas látogatottsága és a BME GTK standja iránti óriási érdeklődés is azt példázza, hogy ebben a digitális korban is fontos a diákok számára a személyesség, az oda járó, idősebb hallgatók véleménye, tanácsa, meglátásai. „Többen már egészen korán, tízedikesként érdeklődtek, milyen fakultációt érdemes választaniuk, ha például a BME gazdálkodás és menedzsment szakára szeretnének majd jelentkezni” – meséli Mezey Mercedes, aki a Hallgatói Képviselet „színeiben” egész nap az érdeklődők rendelkezésére áll. A BME GTK a helyszínen dolgozó csapatában ott van Andor György dékán, s ott vannak Németh Edit és Bóta Gábor dékánhelyettesek is – ők folyamatosan, egymást váltva vannak kint a rendezvényen. Első nap pedig egyetemünk rektora, Józsa János is részt vett a szakkiállításon és meglátogatta a BME GTK (amúgy elfogultság nélkül írom, de szuper dizájnos) standját.

20160121-002

Ahol a látogatók nem csak a jelentkezésről és a felvételiről, hanem akár a kollégiumokról, a különböző szabadidős tevékenységekről, de a közösségi életről is hiteles képet kapnak a mostani hallgatóktól – ez szintén befolyásolhatja döntésüket. Ráadásul az egyetemekről, főiskolákról szóló tájékoztatás mellett, így a jelentkezési határidő előtt egy pár héttel, akár a tankönyvkiadók, a szülők és az oktatók is tájékozófhatnak kaphatnak az adott intézményről és az oda járók lehetőségeiről. Az előadások pedig a nyelvtanulástól elkezdve a felvételi menetéig, a duális képzésen át a munkavállalásig sok érdekes információt nyújthatnak az érdeklődőknek. Mert a legmegfelelőbb egyetemet választani életre szóló döntés lehet.