„Ne nyelvvizsgára készüljenek – nyelvet tanuljanak!”
január 17, 2017
HÖOK konferencia az Education
január 23, 2017

Új helyszín, 130 kiállító és közel 35000 látogató – 2017-ben is itt az Educatio!

Idén új helyszínnel fogadja látogatóit az Educatio kiállítás, amely már 17. éve mutatja be a felsőoktatási intézményeket a nagyközönségnek. Az új helyszínen túl rengeteg más változtatással készültek a szervezők: nem csak a résztvevő felsőoktatási intézmények létszáma bővült, de sok színes programmal is gazdagodott a rendezvény palettája – a zenés bemutatóktól az előadásokig.

20170119-020

További változás az elmúlt évekhez képest, hogy már két színpad várja az érdeklődőket: míg a nagy színpadon az egyetemek mutathatják be magukat, és inkább egyetemekkel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, addig a kis színpadon már szakmaibb, karrier orientáltabb információkat kaphatnak.

Természetesen idén a számtalan egyetem és kar között ott vagyunk mi is: a BME standján egyetemünk valamennyi kara bemutatkozási lehetőséget kapott. Minden érdeklődőt a kar delegáltjai – a HK-sok lelkes csapata, segítő tanárok, dékáni hivatali munkatársak – várnak, hogy a legfontosabb kérdéseket megválaszolhassák. A standot meglátogatók nem csak a tanulmányok kapcsán szerezhetnek többlettudást, hanem a 400+ ösztöndíj-programunkat ismerhették meg, de a különböző kari szervezeteket, s a Testnevelési és Sportközpont és az Idegen Nyelvi Központ nyújtotta lehetőségeket is.

20170119-022

Az első nap több, mint ezer látogatót fogadtunk – olyan jeles vendégeket, mint Palkovics László államtitkár úr, s meglátogatta egyetemünk standját Barta-Eke Gyula, egyetemünk kancellárja is. A kari vezetést délelőtt Margitay Tihamér megbízott dékán képviselte, délután pedig Németh Edit oktatási dékánhelyettes várta az érdeklődőket, aki egy előadás keretében is népszerűsítette szakjainkat. A rendezvény pénteken folytatódik s szombaton ér véget: bízunk benne, sok középiskolásnak tudunk majd segíteni a továbbtanulásról szóló döntésben!